Ale proč to píšu: Napsal jsem si tehdy (bylo mi 16) do BBC,Bush House WC1, Londýn, o Informační brožurku BBC World Service,kterou stanice tehdy ve svém vysílání nabízela posluchačům. A brzy jsem ji začal skutečně poštou pravidelně dostávat. Tato pošta mně chodila minimálně až do r. 1970(tehdy již probíhala tuhá "normalizace"). Poté ji snad zrušilo BBC nebo někdo jiný, nevím. Přesto, že jsem očekával, že budou o této mojí aktivitě informovány patřičné struktury, zřejmě se tak nikdy nestalo. Po vojně jsem si chtěl dostudovat SPŠE (přerušenou z "klukoviny") a přihlásil jsem se ještě co by voják k SNB do uniformy. Nevzali mě ("Vy máte něco s očima, soudruhu?"), ale nabídli mi civilní službu - světe div se - ve speciálním oddělení v Brně na "Lenince", kde jsem naváděl kmitočty rušících vysílačů na kmitočty Svobodné Evropy a rádia Svoboda, aby nepronikala jejich modulace k uším posluchačů.
Zkrátka - udělali kozla zahradníkem. Sice jen na krátkou dobu, protože se mi nezamlouvaly pracovní podmínky (noční služby, ale třeba i zákaz církevní svatby) a tak jsem využil zkušební dobu a MV jsem opustil. Dodnes nevím, jest-li to bylo tím, že totalita nebyla tak "totalitní" a nebo to byla jen taková "porucha" totality.
Co myslíte?