Grundig ST 70-2103/8 Dolby
Moderátor: Moderátoři
Grundig ST 70-2103/8 Dolby
Po zapnutí se objeví svislá čára, nikdy jsem podobnou závadu neměl, tlumivka ,diody, TC v obvodu HV jsem prolez, je možné ,že ten student na kondu, který je v serii s vych.cívkou odprásknul obvod řízení, vertikálního vychylováni a E-W (STV9306) ?
Při odpojeném řízení E-W by měl naběhnout obraz, který bude díky poduškovitosti jako vysátý sud.
Dokumentace je CUC 2130 našel jsem na /eserviceinfo.com
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Z casovych dovodov a z nechuti rypat sa v tejto TV som to odlozil do pivnice. Teraz som to asi po roku vytiahol a telka nejde
Jak je v té pivnici vlhko,mohlo se stát cokoliv(třeba i myši dovedou nadělat pěknou kalamitu).
Postupuj tak jak Ti radí "Killroy",jedině takovýmto zpúsobem se dopátráš ke zmíněnému zkratu.
matko23 píše:takze skrat bol na doske obrazovky, po jeho odstraneni TV nabehla. Tmavy obraz bol pretoze ta zenerka co je niekde v horizontali (nepamatam si presne cislo teraz) 6,8V bola skratnuta, po vymene a doladeni Ug2 a ostrosti obraz na 100%. Ale ako bol zapnuty tak sa mi stala taka vec, ze obraz parkrat naskocil, aj v reprakoch trochu puklo a potom nabehol cely obraz sivy s hocijakymi ciarami. Som to resetol a zase fungoval dalej, sem tam nadskoci obraz ale ide .... Moze to byt porucha VN ? alebo ... ?
Zenerka D54005 (ZPY 6,8V)
kokun píše:matko23 píše:takze skrat bol na doske obrazovky, po jeho odstraneni TV nabehla. Tmavy obraz bol pretoze ta zenerka co je niekde v horizontali (nepamatam si presne cislo teraz) 6,8V bola skratnuta, po vymene a doladeni Ug2 a ostrosti obraz na 100%. Ale ako bol zapnuty tak sa mi stala taka vec, ze obraz parkrat naskocil, aj v reprakoch trochu puklo a potom nabehol cely obraz sivy s hocijakymi ciarami. Som to resetol a zase fungoval dalej, sem tam nadskoci obraz ale ide .... Moze to byt porucha VN ? alebo ... ?
Zenerka D54005 (ZPY 6,8V)- začínáš se lepšit
- vzhledem k tomu, kolik toho tady najednou opravuješ, to aby sis už založil živnost
heh. dik za kompliment
Prosim vas, poradte ako by sa to dalo odstranit. Vopred vdaka