Upevnění obrazovky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Filda

Upevnění obrazovky

#1 Příspěvek od Filda »

Chtěl bych se zeptat jak se upevňuje osciloskopická obrazovka do přístrojové skříňky ............. nikde jsem nic nenašel. Dík za rady :D
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Upevnění obrazovky

#2 Příspěvek od jezevec »

Filda píše:Chtěl bych se zeptat jak se upevňuje osciloskopická obrazovka do přístrojové skříňky ............. nikde jsem nic nenašel. Dík za rady :D

Za stínící kryt do kterého je vsunuta.
Filda

#3 Příspěvek od Filda »

AHA ......... dík :P
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mourek »

Kryt je kovový nejlépe permalloy nebo měkké železo, jinak se projeví parazitní rozostření a vychylování elektromagnetickým polem.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Kdysi mi spadl osciloskop DDR asi z 80 cm na zem (dlaždice). Nevím jak měl upevněnou obrazovku v krytu, ale vím že ji měl upevněnou dobře. Po zapnutí k mému úžasu fungoval. Takovou práci bych chtěl umět taky :roll:
Milan121

#6 Příspěvek od Milan121 »

Záleží co je to za obrazovku.Stínící kryt je tam potřeba v každém případě.Pokud je to klasická osc obrazovka tak ho uděláš z třech dílů,dvou válcových a mezikus je komolý kužel.Průměr válce krytu oproti válci obrazovky asi o 8 mm větší.V přední části a asi uprostřed (ne nakonci kde je žhavení) je třeba dát kousky nějaké rozumné pružné dilatační hmoty.Teď mi vůbec žádná nenapadá.No a celý tento válec upevníš v přední části a pokud je to delší obrazovka tak ještě někde uprostřed či ve dvou třetinách.Nezapomeň udělat stínění i na patici.Pokud budeš mít v blízkosti síťové trafo,tak taky zastínit a situovat pootočeně oproti ose obrazovky.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“