1. Nenapsal jsi model telky celý (u toho "koktavého" mně to nepřekvapuje - ten ho většinou nenapíše vůbec a pokud, tak až z donucení
Pokud je to tedy model KV-29X5K - to "K"-čko totiž označuje destinaci (zemi, oblast), kde bude telka provozována a taky další č. šasi:
KV-29X5K RM-883 OIRT SCC-Q03A-A
KV-29X5K = to by měl být celý název modelu telky,
RM-883 - typ dálkáče (pro řešení závady nepodstatné - je pro všechny verze stejný),
OIRT - ta destinace,
SCC-Q03A-A - další č. šasi!
vmucha píše:TV Sony KV-29X5 šasi TU101 je osazeno ...
2. Z tohoto je jasné, že to "šasi TU101" je totální kok*tina - je to poziční číslo tuneru - viz tady a na schéma.
Správné označení šasi je FE1, tak jak je uvedeno v zadání vlákna (nenajdeš ho však nikde v telce natištěné !!!). Zato bys tam mohl najít natištěné "další č. šasi: SCC-Q03A-A" (pro jednotlivé destinace je odlišné!). Z té ruské fotky ho nevyčtu (malé rozlišení), anebo taky může být natištěno z opačné strany -
vmucha píše: ... je osazeno VN trafem NX-1681, které již není k sehnání. Prý je možné toto trafo nahradit typem HR8520.
3. V sm je toto trafo charakterizováno takto:
T511 * 1-453-265-11 FBT ASSY, NX-1681/U2B4
Píšeš: "Prý je možné toto trafo nahradit typem HR8520."
Tady to sice píšou taky, ale já o tom vůbec nejsem přesvědčený (ostatně píšeš, že zapojení ti nesedí!).
TS NOVA zase uvádí HR 8638 - "taxi" vyber
Spíše bych věřil tomuto HR 8372 - porovnej to se skutečností!
A stejně bych s nakupováním (jakéhokoliv) nespěchal - nejprve nechat prověřit (testerem) to stávající - vůbec nejsem přesvědčený, že bude vadné (asi tam bude jiná "krpa")
P.S.
Info jsem čerpal a citoval z tohoto servismanuálu.
Přestože je pouze jeden (pro všechny destinace), tak jsem ty rozdíly (které se týkají tvé telky) uvedl.
P.S.S.
vmucha píše: ... Mám podezření na vadné VN trafo. Může z vás někdo poradit jak se pozná vadné VN trafo nebo ...
... Pořád ale nevím jak bezpečně zjistit, že VN trafo je skutečně vadné a přetěžuje celý obvod KSŘ.
Ne na všechny závady, ale na mezizávitový zkrat se dá VN-tr. ověřit za pomoci jakéhokoliv (třeba i Č/B), zato funkčního tvp.
Ostatně 100%ně neodhalí všechny možné (i nemožné) závady ani tester