Sháním servisní manuál na TASCAM 244 PORTASTUDIO
Moderátor: Moderátoři
Sháním servisní manuál na TASCAM 244 PORTASTUDIO
nevíte náhodou někdo, kde sehnat servisní manuál na čtyřstopý kazeťák TASCAM 244 PORTASTUDIO?
Na internetu se dá sehnat za cca 30 dolarů + poštovné, ale tolik peněz za to nechci dát, protože není jisté, zda mi nakonec pomůže.
Díky. Vl.
mašinka nahrává bezvadně, ale bohužel nemaže stopy č. 1 a 3. Měl to na opravu jeden známý a říkal, že kontroloval mazací frekvence na mazací hlavě a byly všude OK. A taky říkal, že se mu podařilo všechny čtyři stopy smazat. Já jsem to pak přivezl domů a zase to zlobí.
Přitom vždy, když se pokusím stopy smazat, tak 1 a 3 se sice nesmažou, ale úroveň záznamu se na nich sice málo, ale přesto slyšitelně sníží - zřejmě působením předmagnetizace na záznamové hlavě.
Při mnoha pokusech se mi dokonce podařilo navodit stav, kdy kazeťák ani nepřehrával. Ale za chvíli zase přehrával, ale nemazal ...
Ještě se na tu mazací hlavu podívám osciloskopem sám ve chvíli, kdy to zlobí. Ale pokud tam opravdu ta mazací frekvence bude správná, tak to vidím na závadu někde v oblasti těch funkčních přepínačů.
Takže možná by mi v takovém případě pomohla nějaká mašinka, která nevydržela "převoz z Ameriky" ...
Co byste chtěli za ty vaše nefunkční kousky? Já jsem ten můj koupil za 500,- Kč.
Vlasťa
Navíc tím porušují autorská práva toho výrobce. Já být na vyšší pozici v takovéhle firmě, tak bych po nich šel.
Na druhou stranu, ti co je dávají zadarmo, ten copyright (bohužel) taky porušují. To by se výrobce mohl ustrnout, mít rozum a uveřejnit je sám a zadarmo.
Viz.: tekCopyrightRelease.pdf.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)