parní stanice Delonghi PRO2200
Moderátor: Moderátoři
parní stanice Delonghi PRO2200
dík
Ale doporučil bych to čerpadlo raději vyměnit za nové - jeté se už nedá pořádně opravit (opravuju jedině prakticky nové čerpadla ze zaseklým těsněním, nebo trochu jeté zanesené vodním kamenem) - může sice chvíli fungovat, ale za chvíli (klidně 2 minuty nebo 2 týdny) už může být zase K.O. - takže ideálně v nějakém nejbližím servisu (nebo u dodavatele těchto čerpadel) objednat nové.
Mimochodem - jestli ta nová pružina není z nerezu, tak jsou všechny pokusy marné
Dál - jak jsem už psal - čerpadlo musí mít předřadnou diodu (do série) - jinak se jádro snaží hýbat na obě strany s frekvencí 100Hz, a to je jednoduše špatně. Jestli ale cívka jenom potichu bručí (jako třeba trafo nebo elektroventil), tak je vevnitř něco špatně a je zablokované jádro cívky.
Jestli to takto nečerpá, tak by bylo dobré to čerpadlo zkusit mimo přístroj - jestli aspoň nasaje vodu - ať je jistota, že aspoň funguje, pak se dá ještě jednoduše změřit průtok a porovnat s katalogem.
Jestli ale čerpadlo mimo přístroj funguje a v něm ne, tak asi bude ucpaný odvzušňovací ventil na boileru - je nahoře v nerezovém víku kousek od přívodní hadice - mělo by ho stačit rozebrat a vyčistit - kovové části klidně hodit do nějaké horké odvápňovací kapaliny, plasty a gumu aspoň vypláchnout studenou vodou - v této stanici je to jedna z nejčastějších závad.
- Přílohy
-
obrázek (2).jpg- (83.48 KiB) Staženo 126 x
Po rozebrání vypadalo prakticky stejně, akorát že:
- nebyla tam ta ocelová podložka úplně vpravo, co drží pružinu u pístu (asi rozdíl v typu - OK)
- ta pružina mezi ocelovým pístem a hnědým válečkem byla naopak - což je problém, takto čerpadlo asi nebude fungovat - ten gumový píst by měl nějak chodit mezi ocelovým pístem a tím hnědým víčkem (s pružinou zapřenou v tom hnědém válečku. Neříkám ale, že je to na 100% - také to ten ocelový píst může za tu pružnou nějak tahat, ale nezdá se mi to.
- zkus, jestli ten o-kroužek nesedí do toho ocelového kosu úplně vpravo nebo do toho hnědého válečku.
Já teď musím jít - mám "výjed" (v hospodě se pokazila mikrovlnka
Já tyto čerpadla ale většinou měním za nové kusy (už jsou unavené pružiny a odrbané těsnění), na takovou opravu se nedá dát záruka (což by byl u autorizovaného servisu docela problém