Osciloskop C1-64 2x50MHz, zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
Osciloskop C1-64 2x50MHz, zkušenosti
Odděleno. Původní vlákno je o nečem jiném. Killroy
Jinak se jedná prakticky o kopii Tektronixu 453 - návod k použití víceméně odpovídá a některé části zapojení (třeba vstupní díl s nuvistorama) jsou hodně podobné.
Já jsem se s ním naučil hlavně sám, ale i podle tohoto manuále se to dá pochopit - s angličinou by už snad až tak moc velký problém neměl být
- Dvoulampovka
Psal o nuvistorech v ruskejch oscilech. Ja mel kdysi C1-55 a ten mel na vstupech X1 a X2 tycinkovy elektronky 1ž17. Sklenena tycka prumer asi 5mm, delka asi 30 mm, dratovy vyvody. Tenkrat nam rusky servisaci na EC1033 tvrdili, ze to je ruskej kosmickej vysokofrekvencni vynalez pro Gagarina s tycinkovyma elektrodama nahrazujici klasickou elektronku. Mozna ze jeste nekde jednu vyhrabu. Myslel jsem si, ze nuvistory byly neco trochu jinyho, spis keramicka miniaturni klasicka elektronka s vinutejma elektrodama. Funkcne to ale bude asi stejny, tak se to mozna prilis nerozlisuje.
Jirka
Tyčinkové elektronky byly pochopitelně něco jiného (sovětská specialita), rusové je používali v době, kdy se na západě používaly už tranzistory, nuvistory byly spíš specialita pro zvlástní určení, ale i ty rusové okopírovali - akorát s nějakou prodlevou (zde je katalog RCA z roku 1963), američani je přestali používat ve spotřební elektronice okolo roku '71 a tohle je osciloskop z roku cca 1980 - tak asi tak:) .