A jenom taková blbá otázka - jakej k tomu máš zdroj?
Osvit pomocí UV LED
Moderátor: Moderátoři
- frantajetel11
A jenom taková blbá otázka - jakej k tomu máš zdroj?
- frantajetel11
někde jsem tam hore psal, že ty dráty budu měnit ne? nebo jsem na to zapoměl? je to na zkoužku. jojo mám jích 66 v serii co je na tom špatného?
edit: ty dráty se mi jevily jako dělané na toto. vcelku velká izolace i průřez ikdyž ten není potřeba, na ten proud co tam teče.
edit2: i v tom odkazu jich má 60 zasebou. nevidím v tom takový problém.
davidus:tak LEDky fungují pořád, i když byly skoro nejlevnější (kolem 1kč kus) vyplatí se ti to postavit pokud máš možnost je opravdu levně sehnat
jinak k tomu zdroji, myslím, že si to takhle zvykne. někde nahoře jsem se na to ptal, nikdo na to nic neřekl(jen davidus ,že je to takhle jednoduché) ,nejdenou to mám hotové a je to nebezpečné.
každopádně vím jak to ,myslíte. mám tam pojistku a bude to v takové plastové krabičce, myslím ,že je to plně dostačující.
stejně tam nemám časovač, takže pokud by se něco semlelo, tak budu poblíž.
!!!Zdůrazńuji, pokud by někoho napadlo to dělat stejně jak já, nenesu za případnou zdravotní nebo materiální (:D) újmu žádnou zodpovědnost. všechno děláte na své vlastní riziko.Důrazně nedoporučuji osvitku stavět jako já.
obvod není galvanicky oddělen od sítě a na filtračním kondenzátoru je napětí životu nebezpečné!!!
radši a pro klid duše jsem to sem napsal (doufám,že správně), protože ještě chodím do školy a jsem ještě takový "noubrejn" ,že vím jak to chodí u nás školáků. někdo někam špatně šáhne a je problém.
- frantajetel11
2) Zapojit ledky 66 kusů do série je totální p*i*č*o*v*i*n*a z principu a vůbec nemluvím o nebezpečnosti
3) Čínský šmejdy z aukra budou velmi spolehlivý... aby sis těch pět minut na vyhledání špatný ledky nedával moc často.
4) Že si něco "zvykne na zdroj" je fakt dobrej termín a asi ho začnu používat
5) Nevím jak to dneska chodí u vás školáků, ale já kdybych ve svejch začátcích stvořil něco takovýho, tak mi první trochu znalej člověk zláme ruce až u prdele
6) Jenom si dej pozor, abys ten "někdo někam šáhne" nebyl ty první
- frantajetel11
2) když jich je támhle 60 v serii, tak nikdo neřekl půl slova.
3)odpor jsem počítal na myslím 20mA na ty 3 větve tzn že do jednej teoreticky jde 0,07A. to ty ledky snad nějakou dobu vydrží. dekladované mají 20-30mA.
dál se vyjadřovat asi nemá cenu.
k tej baterce: žádný odpor tam není, má myslím 3,8V plně nabitá a to rozhodně není. ikdyž i 3,8V by to uvčko mělo ještě vydržet. červená by to nevydržela.
vím, odpory jsou výkonové a netopí ,tak by měli vydržet.
- frantajetel11