ETA harmony 2149 schéma
Moderátor: Moderátoři
ETA harmony 2149 schéma
Ohledně toho snímače - nejedná se o diodu (i když tak vypadá), ale o NTC termistor - v pekárnách mívá tak 100-110K / 20°C (odhadem - kdyby bylo potřeba, tak to můžu změřit) a žádné zálednosti s tepelkama mě momentálně nenapadají - jedna je na fázi, druhá na nuláku, označení TF1 a TF2, teplotně stejné, jen to sem tam bývá zapojené nějak jinak (teď tady mám jednu desku, co má jeden konec primáru napájecího trafa zapojený mimo tepelku, takže se při přerušení té "pravé" pojistky přestane točit motor a hřát těleso, jinak vše OK
U těchto pekáren se dá zpustit i něco jako servisní menu (no nebo spíš demo režim
Takže zkusím během zítřka pohledat to schéma (ale jestli napíšeš typ řídícího IO, tak můžu sehnat aspoň podobné - mám menší sbírku
Našel jsem ale schéma podobné pekárny (Tefal OW400131) - sice se v pár věcích liší (neexistuje revers motoru, trochu jiné zapojení a číslování součástek), ale obvod pro kontrolu teploty je víceméně stejný - to schéma má dvě části (spodní a horní PCB), které ve schématu sice propojeny nejsou, ale podle označení by se to mělo dát pochopit (trafo je na CN2, silové spoje jsou jen AC1 - L, AC2 - N, MOT+ - motor a HEATER - těleso), zbytek (GND, VCC, VDD, ZC, MT, HTR, BUZ jsou jen signálové, popř. napájecí cesty)
Problém s teplotou může způsobovat buď špatný RT, popřípadě součástky v jeho obvodu (R20, R21, R27, R28, C8 nebo BG3 - fakt nevím, koho napadlo takto označovat tranzistory, ale na desce tak byly
Jestli je ale špatný ten snímač, tak nejjednodušeji se (podle mě) sežene přes nějaký nejbližší autorizovaný servis - pořád se dodávají a nestojí moc (tak do stovky) - je to jednodušší než nějaké laborování s termistorama
- Přílohy
-
OW400131.gif- schéma
- (22.09 KiB) Staženo 1338 x
Ještě jestli se můžu zeptat, přidírají se hřídele hnětačů to asi jinak než výměnou celé pečící mísy nejde řešit viď? jeden jsem vyklepl, ale zjistil jsem , že měl v guferu segerovku a to pouzdro je tam na nýtované. jsem zvědav jestli se ta guma stáhne a utěsní ten šrám po té segerovce.
Pak by stačila i tato náhrada http://www.gme.cz/triaky-do-10a/bt137-800e-p225-032/
mimochodem,o který odpor u tranzistoru by mělo jít?