baterie k mobilu + aku 18650-jak zapojit

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
danni

baterie k mobilu + aku 18650-jak zapojit

#1 Příspěvek od danni »

Jakým způsobem má mám napojit baterii k mobilu s aku 18650, aby se mi přes mobil nabíjel i článek 18650. Zatím to mám zapojené klasicky + na + a - na -, ale bohužel článek 18650 se tímto zapojením nenabíjí. Je třeba ještě nějak zapojit třetí konektor na baterce k mobilu? Nabíjení zatím řeším externí nabíječkou, ale jelikož se jedná o gps tracker, napájený z autobaterie, který mám ukrytý v autě, nechce se mi neustále záložní 18650 vytahovat a nabíjet externě. Případně, jak toto vyřešit jinak, co týká záložního zdroje.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Začni tím, že prozradíš přes jaký mobil to chceš nabíjet.
Jinak každá Li baterie jde nabít zdrojem s konstatním proudem a limitem napětí cca 4,2V.
danni

#3 Příspěvek od danni »

To není mobil, je to gps tracker. originál baterie je tam Lion, myslím 1000mah a je to nějaký typ, co používá nokia. Ale mě nejde o to, jak to nabít externě. Já mám ten tracker permanentně napojený na nabíječku v autě, ale tím se mi nabíjí jen origo baterka v trackeru, ale už ne připojené externí záložní články 18650. Takže, jak zapojit články 18650 k originál baterii v trackeru, která má 3 kontakty a aku 18650 jen dva, aby se mi nabíjely přes ten tracker i články 18650.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

U baterií Nokia je třetí vývod použit pro "signál" BSI (Battery SIze). Reálně je to jen odpor proti zemi. Tak si změř kolik má v té původní baterii a dodělej si jej i na ty nové články.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“