Malber INOX 560 - slabej motor
Moderátor: Moderátoři
Malber INOX 560 - slabej motor
známá mne požádala o výměnu řemenu v pračce. Po otevření a testovacím spuštění jsem zjistil že motor do nízkých otáček je prostě slabý při plném naplnění. Tedy jde roztočit ručně a pak se převaluje sám, ale ze stání plná prádla a vody se jen pootočí a nic. Motor se docela zahřívá což se asi dá čekat když se neroztočí. Prázdná nebo poloplná bez problémů maximálně nevyždíme.
Žádná zvláštní elektronika, celé to je hodně podobné jako starý tatramatce až nato že jí je 6 let a je plná plastů.
Tedy dvě věci úplně nechápu na co že jsou
1) podtlak z bubnu připojený do černé krabičky o čtyřech pinech umístěné nad bubnem
2) asi kondenzátor větších rozměrů na 500V 400uF
Tedy nevím co kde má téci do toho motoru.. Kdo ví? Kdo poradí? Velké díky všem
Ta podtlaková krabička je přetlakové čidlo výšky hladiny.
Moc dlouho to takhle nezkoušej, motor brzo shoří.
kondenzátor
Má mít měrnou kapacitu nebo nějakou rezonanční. Jde o to jestli ho můžu regulérně změřit přes vybíjecí charakteristiku. Mam trochu problém že těch kapacitních hodnot je tam 400, 450 a 500 a tak nevím jaký mam shánět. Prostě tam je na něm potištěný guláš údajů...
Kam pro novej? Jako první mne napadl sběrný dvůr, PSelectronic, GM?? Tedy jsem v Praze.
Díky
Když ve sběrném dvoře najdeš identický kond, můžeš ho zkusit vyměnit, nový bude nejlíp k mání v servisech, kde se ale budou kroutit prodat ho jen tak, bez práce
Ještě abych ti neprášil bludy, ta pračka bude mít pravděpodobně i nějakou elektroniku na řízení motoru, problém může být i tam. V tom případě je to s motorem možné i jinak, než vícenásobný kond. Konkrétně tyhle pračky neznám.
kondík
Díky moc doufám že výměna pomůže. Tož schválně kolik asi bude stát ...
v obklíčení
Rukou ho udržíš, páč má docela mizernej výkon- na praní tam je slušnej převod, takže to stačí.
Vrať ho zpátky do pračky a zkus, jestli se dá s bubnem (a s motorem) volně točit.
Neprokluzuje Ti řemen?
Taky to zapoj tak, jaks to zapojoval venku (motor + kond + šňůra), ale v pračce.
Pak napiš, co to dělá, nebo nedělá.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill