Jak to napsat srozumitelně? Přivezli mi PC k opravě.Že nejde spustit.Opravdu nešlo.Nešlo ani opravit stávající OS.Doměnka,že kleknul HDD se potvrdila.Potvrdila to i švagrová v tel.rozhovoru když jsem ji před chvíli volal zda to té holce běhá,tak jsem se z ní pokusil vydolovat příčinu závady.Tvrdí,že frajer co ho tam měli a dával jim tam W7. před nějakou dobou usoudil,že je na odchodu buď HDD nebo základka.Ta z.d. má zezadu čtyři USB porty a v předu jeden jako součást čtečky pam.karet,propojen pochopitelně kablíkem.Uvedl jsem,že ve správci zařízení není vidět konflikt a po zobrazení stavu ovládače píše,že toto zařízení pracuje správně a ovladač je naistalován. Problém se objeví ve chvíli kdy zastrčím USB pamět a to do kteréhokoliv USB portu (všech) Na té flešce mám pár prográmků pro PC,které se hodí.Jelikož nejsem ajťák tak mě teď napadá myšlenka:já sám používám XP a ta paměť je ve FAT a ty 7.v NTFS,jestli tady není zakopanej pes?Zamrznul sem na XP na svém železe a dál sem nešplhal.Pro sedmy nejsem zařízenej

Jak píše keemo, interní PCI karta by to mohla vyřešit v případě vzniklého konfliktu na desce.Vždyť to říkám-více hlav, víc ví

Úplně jsem na tuto možnost pozapoměl. A přitom jsem podobný případ řešil na PC dcery,před pár lety,kdy jsem ji kupoval nový HDD Samsung se SATA konektory a řešilo se to zmíněným řadičem do PCI slotu jelikož IDE byly obsazeny,ale hlavně koupě SATA řadiče a SATA HDD 500GB vyšla levněji než samotná koupě HDD IDE v téže kapacitě.Jestli se mi to dostane do ruky a budou to chtít ode mě porychtovat,řešil bych to tak jak jsem popsal.Prý na fleškách nosí domácí úlohy do školy,tak mě to nemine.Oni vědí,že si neumím naůčtovat za práci a trápení.