dva roky a pár měsíců stará pračka rodičů EWT10620W se porouchala. Je to vrchem plnitelná pračka. Při praní ji spadl řemen. Zavolali opraváře z prodejny, kde pračka byla zakoupena a on (nebyl jsem u toho) řekl že jde buď o ložisko, nebo o hřídel z bubnu. Pak nějak (jak netuším) usoudil že jde o tu hřídel, která je nevyměnitelná, protože pračka má nerozebíratelnou plastovou vanu. Takže buď koupit novou vanu s bubnem za 6 tisíc nebo novou pračku.
Pračku jsem otevřel a zkontroloval řemenici bubnu, háže osmici. Hřídel určitě ulomená od bubnu není, normálně točí bubnem (přišlo mi že bez jakékoliv vůle, že by třeba na bubnu sotva držela). Řemen jsem nahodil, pustil praní a sledoval co se bude dít. Pračka byla hlučná, ale normálně prala asi hodinu než řemen znova vyskočil.
Není možné, že je hřídel v pořádku a je to pouze ložisky? Ložiska by prý u vrchem plnitelných praček měla být "jednoduše" (netřeba rozebírat vanu, což zde stejně nejde) vyměnitelná jako ložiskový domek. Pro tuto pračku to snad taky existuje, našel jsem toto:
http://www.espares.co.uk/productmodels. ... &ama=1296#
Sám ale měnit nic nejspíš nebudu (ty ložiska jsou drahá), ale spíše mi jde o to co si o této závadě myslíte a jestli mohl mít opravář pravdu, nebo se mohl zmýlit, protože se s diagnostikou poruchy prý moc nezdržoval. Pokud by byla naděje, že jsou to jen ložiska, možná by mělo smysl zkusit zavolat někoho jiného, případně ho zkusit přesvědčit ať se na to příjde ještě podívat. Ale zase zbytečně se mi to dělat nechce.
A pokud by to bylo opravdu tou hřídelí, tak jedině proto že by se nějak zkřivila, což mi příjde divné.
Pokud někdo s tímhle problémem máte jakoukoliv zkušenost, předem díky za názor / radu