Simulace AVR
Moderátor: Moderátoři
Simulace AVR
Standa33: Zkus program Isis Proteus.
Dík za radu, je to fakt skvělá hračka. Ani sem netušil, že něco takového existuje. Myslím, že mi to výrazně urychlí a ulehčí další mojí činnost. Tím věčným přepiováním čipu sem jen ztrácel čas a likvidoval megy.
Ještě kdyby tak šlo přinutit MAX232 aby se hlásil jako virtuální COM, aby se daly sbírat data v HyperTerminálu a byl bych maximálně spokojen.
- Přílohy
-
Clipboard01.png- ISIS simulation
- (37.76 KiB) Staženo 668 x
Aktuell87 píše:Standa33: Zkus program Isis Proteus.
Dík za radu, je to fakt skvělá hračka. Ani sem netušil, že něco takového existuje. Myslím, že mi to výrazně urychlí a ulehčí další mojí činnost. Tím věčným přepiováním čipu sem jen ztrácel čas a likvidoval megy.![]()
Ještě kdyby tak šlo přinutit MAX232 aby se hlásil jako virtuální COM, aby se daly sbírat data v HyperTerminálu a byl bych maximálně spokojen.
Ta to nadsenie prejde ked zistis ze to ma aj chyby, a tusim ze vypis terminalu v tom programe je. Dokonca v niektorom vzorovom priklade.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Třeba u T51PROG2 s tím problém není, ale starej dosovskej programátor to dělal. Stačilo jen nastavit delší čekací smyčky a problém zmizel.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- remmidemmi
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Těžko by si pamatoval, kolik toho naprogramoval, ale obecně prvních 10 cyklů bylo bez problémů a pak se muselo ubrat.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Panda38 píše:Jak se dá zlikvidovat mega? Přece jsi nedělal 10,000 přeprogramování.Aktuell87 píše:..a likvidoval megy.
První likvidace byla chyba mé nepozornosti, zapnul jsem zdroj a měl jsem tam z předchozího pokusu nastaveno 15V a nestáh sem to a dvě vteřiny na likvidaci stačily. Další dvě mi samy odešly asi po 200 přepisech, nevím jak je to možné, prostě sem programoval najednou hláška chip error a už sem s tím nic nenadělal, možná je to programátorem (používám ten malý laciný USBasp z Číny), možná mu nesvědčí nepájivé pole v kterém se pořád vrtám, prostě nevím...
Ale aspoň že mám ten simulátor ISIS, aspoň fyzické programování můžu omezit