Mechanika nečte DVD-RW
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Mechanika nečte DVD-RW
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli je to takový případ DVD-RW, tak tam je jediná rada - vyhodit všechna taková média, ušetří to spoustu trápení teď i v budoucnu. Při dnešních cenách médií bych už o DVD-RW neuvažoval, už jen DVD+-R (i kdyby se měl využít jen zlomek kapacity), vyplatí se to.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Panda38: Podobnou zkušenost mám taky, koupil jsem v Kauflandu DVD+RW značky Kaufland... sice se na ně jakože dalo vypalovat, ale pak už z nich nešlo vůbec nic přečíst. Na povrchu byly viditelné jakési mapy. Prostě odešly hned při prvním použití. Mechanikou to nebylo. Přitom nebyly kdovíjak levné...
Tohle DVD je staré snad sedm let, je taky z Kauflandu, ale ještě značky Emgeton. Ochranná vrstva je silný tvrdý plast, vypadá dost kvalitně a zatím s ním nebyly problémy. Měl jsem i CD-RW Emgeton, ty byly taky dobré, lepší než Memorex, které mi taky brzo odešly, ale po několika letech se z nich začala loupat vrstva.
Přepisovatelné disky používám do DVD přehrávače, abych si mohl pouštět filmy z netu na televizi, k archivaci už optická média po zkušenostech nepoužívám. Výborné je leda tak DVD-RAM. Tomu se dá věřit.
Díky všem za rady, až se mi bude chtít, tak holt budu laborovat...
- kevin_mitnick