DVD přehrávač philips DVP5980- zvláštní závada

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
555

#16 Příspěvek od 555 »

abych řekl upřímně já taky ne.vše co by se týkalo HW závady jsem měřil ale ted už to opravdu běží.proměřil jsem i zdroj po dvou letech jsem čekal nějaké elity na výměnu ale jsou dobré
mirosne

#17 Příspěvek od mirosne »

Zaujímavé,no hlavne,že Ti to funguje. :wink:
Pozdravujem Vás, Miro.
555

#18 Příspěvek od 555 »

hodně zajímavé i pro mě:-)jo zdá se to valí už.ani studenti nebyly na zdroji jak bývá u jiných značek i když značka phlilips už není ten PHILIPS aspon teda podle mě.
555

#19 Příspěvek od 555 »

zdravím všechny přítomné a zároveň přeji nádherné prožití svátků:-)

toto dvd tu mám bohužel znovu:-(ale s jinou závadou zase...DVD načitá hned,akorát že zvuk je strašne potichu.....se ozývá šumění jakoby a v pozadí jde až samotný zvuk...zvuk je opravdu velice potichu..V TV to není ani v kabelu....ten zvuk je potichu at už přes scart a i přes cinche..

jen se ptám jestli náhodou někdo neřešil takovouto závadu...
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Toto bude jen HW problém. U toho FW to bylo tenkrát jasné, sám jsem se podílel na úpravách toho FW. Ještě se můžeš podívat na nastavení v Menu na druh zvuku, je tam i hlasitost pro určité režimy atd. atd.
555

#21 Příspěvek od 555 »

díky za reakci:-)nee v nastavení to není:-)ted jen opravdu nevím jakou cestou v hledání poruchy se vydat...jestli od zdroje,,,,nebo zvukovejch výstupů zpět k cpu atd..... :roll:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
555

#22 Příspěvek od 555 »

S.M. je díky bohu ke stažení,tak mi to díky němu půjde líp procházet větve ,které se týkají zvuku:-)
Eleman

#23 Příspěvek od Eleman »

555 píše:...jestli od zdroje,,,,nebo zvukovejch výstupů zpět k cpu atd..... :roll:

Každý na to má asi vlastní metodu. Ale asi takhle: pokud je schema, nebo je zapojení přehledné postupuju sledovačem od "zdroje" (signálu) směrem k výstupu dokud to nepřestane zvučet. Pokud schema není, nebo zapojení je "divoké", pak obráceně - od nehrajícího výstupu zpět až to začne zvučet.
Jsou i jiné metody, např. založené na principu půlení "intervalu" apod.
Tak si to nějak přeber. :lol:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
555

#24 Příspěvek od 555 »

tak dnes jsem k tomu usedl...ale DVD si semnou hraje:-(((ted zase zvuk jde normálně :lol: ale samozřejmě není to samo sebou že to předtím takhle dělalo
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Tak to nebude závada, ale jen špatné kontakty nebo studeňáky (i u těch kontaktů). :wink:
vladod

#26 Příspěvek od vladod »

Pozdravujem všetkých. Podobná, alebo ta ista závada sa objavila mne na DVP 3260 Zvuk ide starašne potichu. Nastavenia su OK. Raz za čas po zapnuti ide zvuk normalne ale asi 20 min. zoslabne a ide slabo. Napätia v zdroji OK. Elity vymenené a nič. S.M. som nenašiel. Prosím nakopnut. Dík za pomoc. Vlado.
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Pokud máš osciloskop, tak sleduj signál a jeho sílu. Jinak bych tipoval taky někde na studeňák či špatný kontakt.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “