Electrolux EWT1050, konfigurační kód
Moderátor: Moderátoři
Electrolux EWT1050, konfigurační kód
podařilo se mi v této pračce omylem poškodit (při procházení servisního menu po opravě ŘJ) konfigurační soubor, pračka hlásí E93, kód zadat umím, ale nevím kde jej najdu, dokážete mi poradit?
Děkuji
zatím nereagoval nikdo z opravářů praček, tak to zkusím já, ač mi to nepřísluší..
Nepíšeš, jaké máš podklady k EWT-1050. Např. na "elektrotanya.com" něco je:
http://elektrotanya.com/electrolux_ewt1 ... nload.html
SM je trochu zmatečný (je pro EWM 2000), ale pdf-ka 147HU, 689EN, 690EN uvádějí podle mne příklad - Examble Code A2A7808080E691F2.
Mrkni na str. 25 až 29. Asi je tam překlep (můj Translátor tomu nerozumí).
Třeba to pomůže, stejně už máš chybu konfigurace ...
Nicméně kdyby byl někdo ochoten vyčíst kód z funkční pračky byl bych rád.
PS.: ruští soudruzi tvrdí, že mcu řídící jednotky lze vyměnit za komerční typ Atmega a údajně mají i FW. Desku jsem podrobně nezkoumal, takže nevím jak jsou kontrolní vstupyJ2-5 a J2-6 udělané. Kdyby někdo měl "desku do popelnice" v okolí Brandýsa nad Labem a chtěl si hrát, můžu mu pomoci.
- Přílohy
-
E34.pdf- (25.49 KiB) Staženo 551 x
Funkci analogového snímače hladiny je celkem snadné zkontrolovat (stav bez vody) nějakým lepším multimetrem, který umí měřit kmitočet.
Jak moc jsou vstupy opravitelné netuším, schéma nemám,jednotku také ne, ale jak si pamatuji je tam ULN2004 , to je spínač 8výstupů(triaky, relé) a 74hc14 zřejmě jako oddělovač 6 vstupů. Pak už jen procesor, obvod resetující procesor a spínaný zdroj. Pořád si myslím, že nějaká opravitelnost je možná.(jistě že ne ve 100% případů)
tiež mám problém s touto práčkou a to taký, že začala prať, po asi 2 min. prestala a odvtedy blikajú na pravej strane spoločne naraz LED č.1-4-8 asi v 6sek intervale.
Po odkrytovaní vrchnej častí je vidieť, že plošný spoj je osadený LED aj v časti troch segmentoch, na ktorom sa zobrazuje E90 tiež v intervale spoločne s blikaním LED diód. Tento error E90 ale nie je vidno, pokiaľ je práčka zložená, lebo "okienko" cez ktoré by to bolo normálne vidieť je zastriekané farbou, nerozumiem síce prečo. Dočítal som sa, že je potrebné zadať konfiguračný kód, ktorý mám a zhoduje sa aj s tým v tomto vlákne, len neviem presne prísť na to, ako to tam zadať. Mohol by mi to niekto ako sa hovorí po lopate vysvetliť-napísať?
dovolím si oživit toto staré fórum, neboť právě řeším problém E34 na EWT 1050. Asi bych jí mohl už vyhodit, ale říkám si, že třeba to může být něco ještě opravitelného. Vymontoval jsem včera desku a je nějaká spálená - třeba tam někde může být jádro pudla - vypadá takto: http://1drv.ms/1zYPSZT. Přiznávám rovnou, že nejsem žádný velký elektronik, ale vyměnit součástku bych snad zvládnul. Mám multimetr, ale jen takový obyč. Zkušenosti mizivé, nadšení velké
Nemáte nějaký nápad co by mohlo být špatně, třeba je to nějaká "typická" chyba... Díky a omlouvám se jestli je můj dotaz příliš naivní... Než to vyhodím tak se chci zeptat těch, co tomu rozumí.
Dík
Filip