Ale kdo to uměl s klikou, natočil ho i na tři placatý baterky. A stejně tak i starou Oktávku, Feldu a "tisícovku" alias "litra". Novější řady (Š100/110 a Š105/120/130) už ne bez úprav - nešlo to bez zásahu do zadního čela, kde nebyla už z výroby díra pro zastrčení kliky a bez výměny matky držící na klice hlavní řemenici, kde originálně už nebyl náběh pro kliku...
Ale nikdy snad nezapomenu na ty udivený xichty kolemjdoucích a čumilů v oknech, když jsem ještě v 90.letech před barákem po neúspěšným pokusu o natočení staré Octavie startérem vytáhnul z kufru kliku a odklopil přední tabulku SPZ... Čuměli jak nahá (_!_) z roští, když jsem zatáhnul ruční brzdu, nasadil kliku, s vypnutým zapalováním protočil motor několikrát dokola, natáhnul si jeden válec "pod kompresi", otevřeným okýnkem zapnul zapalování a pak před autem jen zlehka cuknul klikou... A během dalších vteřin už jsem házel kliku do kufru a odjížděl jako by se nechumelilo, zatímco oni čekali šachování se startovacíma kabelama nebo tlačným lanem...
A pozor - novější verze Octavie a Felicie už měly startér s elektromagnetem, startovaly se tak normálním otočením klíčku ve spínačce! Spartak už to nestihnul, jeho výroba skončila dřív - takže u Spartaků byly pod střední částí palubní desky 2 slonovinově zbarvený plastový táhla, jedno byl sytič, druhý tahací startér, u Felin a Octavií s elektromagnetem ale bylo táhlo už jenom 1 - sytič! Stejně tak se u nich do pozdějších sérií dalo koupit i řazení na podlaze - ne jen pod volantem, jako to bylo na začátku výroby!!!