Elektronický mincovník - tření mince
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
1N4148 píše:Já jsem kdysi viděl automat, na kterém bylo škrabátko v podobě přilepeného kusu smirkového papíru.
Hodně často na těch kávomatech bývá škrabátko v podobě obdélníku z pozinkovanýho plechu nanýtovanýho nad, nebo pod tlačítkama a vstupem na peníze.. Napadlo mě, zda v tom labyrintu, který předchází mincovník, není něco, co ověřuje vodivost, nebo ta mince svou přítomností nezapíná mincovník, aby nebyl stále aktivován..
- Přílohy
-
Skrabatko.jpg- Automat
- (74.7 KiB) Staženo 148 x
Osobne si myslim, ze ta ploska je tam jen proto aby lidi nenicili automat. Ja mam zkusenost takovou, ze pokud mince nepadne na paty pokus bez skrabani, uz tam vetsinou nespadne vubec a nejake skrabani na to nema zadny vliv. Toto je ale zkusenost z jednoho specifickeho typu (ne kusu) automatu. Osobne jsem tu plosku taky nikde nevidel, rekl bych ze ji davaji jen na automaty ktere musi vypadat "pekne" tedy v nakupnich centrech apod. V hospode ci v herne jsem se s tim nikdy nesetkal, i kdyz musim uznat, ze jsem ty stroje moc podrobne nekoumal.
Jedine na co by to teoreticky nejaky vliv mit mohlo je zvuk kutaleni mince po zminene vroubkovane zarazce pokud by byl na okrajich mince bordel. Ale jakym zpusobem se zvuk vyhodnocuje (dopad/kutaleni...) to opravdu netusim.
Mince je sice magneticka, ale trvale zmagnetovat se neda.
A taky je tam škrabátko pro ty chytřejší, aby mohli o něčem diskutovat. Ano, všechny mince jsou magnetické a jejich magnetismus se dá ovlivňovat a stačí jen jedním směrem. To se dělá tím, že na škrabátku se tře ta mince až se trochu zahřeje a tím se změní magnetismus mince. Je to v zásadě primitivní, ale dá se o tom odborně napsat 10 stránek keců.