Gramo Tesla MC600Q
Moderátor: Moderátoři
Gramo Tesla MC600Q
a k tomuto gramu, teceni jeho talire, nestabilite otacek a prenoskam:
talir jsem vymenil za lehci talir z hliniku z nemecky veze (asi Siemens)
nechal jsem do nej jen vystruzit konus jako je ten z bronzu napevno na osicce a magnet jsem prisrouboval po peclivem mereni -zatim nepozoruju ze
by klesal je to 2 roky -je fakt ze jsem strasne dlouho laboroval se stabilitou otacek (kontrola zdroje, vymena elytu za dvojnasobnou kapacitu(ve zdroji),
asi 10 hodin serizovani optimalni vysky magnetu) no nakonec jsem to rozchodil a funguje to uplne normalne ten talir ma stroboskop tak jsem pridelal jeste LED+odpor zapojenou primo na primar trafa a otacky nehoupou
nebo alespon jsem si toho nevsim. Ma to i rychlejsi start-talir vazi asi polovinu nez ten puvodni. Jedina nevyhoda je ze LED sviti i kdyz je gramec vypnutej. OMB5 je zcela funcni jen chce delsi sroubky. a ten CMOS na vystupu z prenosky ji pouze zkratuje kdyz gramofon nehraje-takze komu se nelibi staci vyndat z patice a gramofon funguje dal -ja ho tam nechal
- Přílohy
-
HPIM2773.JPG- (38.48 KiB) Staženo 183 x
nejasnost ve schématu MC600Q
Pořád nemohu přijít na to, jak správně číst název signálu na svorce 7 na desce řízení motoru (příklady rozepisuju schválně slovy):
- dé lomeno á nula
- dé lomeno á ó
- dé í á ó
- dé í á nula
Je to totiž nejasné. Na desce řízení přenosky je protikus svorky 7 označen tak, že bych ho spíš četl "dé í á nula", navíc podobně znějící signál je ve schematu ještě na dvou místech a spíš to vypadá na to, že poslední znak je číslice.
Jde mi o přesnost, aby to vypadalo aspoň trochu "profesionálně". Kdyby měla dokumentace opustit můj pracovní stůl, nerad bych si uřízl ostudu ...
Uvítám každý námět.
Petr de Zviqov