Yamaha HTR-5630RDS a reproduktory
Moderátor: Moderátoři
Yamaha HTR-5630RDS a reproduktory
Do rukou se mi dostane reciever-zesilovač Yamaha HTR-5630RDS. Chtěl bych jej použít se svou reproduktorovou sestavou, která se ale rozchází s doporučenou impedancí. Pro zesilovač jsou doporučeny všechny reproduktory 6ohm - jediný subwoofer je zesilován zvlášť, tudíž o něj starost odpadá, taktéž "center" reproduktor mám 6ohm.
Tak a těď již k samotným reproduktorům, které bych chtěl připojit jako přední a zadní. Impedanci jsem měřil multimetrem UNI-T při nepřipojenýých reproduktorech v klidu.
Přední reproduktory - 9ohm (doporučeno 6ohm)
Zadní reproduktory - 5,5ohm (doporučeno 6ohm)
Center a subwoofer odpovídají požadavkům
Zajímalo by mne tedy, jestli zesilovač reproduktory zvládne, nebo by se mohl odpálil. Poznamenávám, že bych zesilovač netočil do závratných hlasitostí.
Díky za rady.
Marek
Fotka zadní části recieveru:
Odkaz smazán a obrázek vložen jako příloha, narušoval formát stránky. Killroy
- Přílohy
-
IMG_1288o7jot.JPG- (229.27 KiB) Staženo 159 x
- Peterseal
Ty ked si na jednom nameral 5,5, to si meral CINNY odpor, nie impedanciu. Ta je vyssia, bude to cca tych 6 ohmov.
Takze odpoved: MOZES bez obav, akurat predne budu hrat slabsie.
Hodilo by se, kdyby ta Yamaha měla vyvedené linkové výstupy po dekódování 5.1. To bych pak využil alespoň na přední reproduktory ten Transiwatt. Případně mám ještě TW40, kterou momentálně dolaďuji, tak by se dala použít na zadní. Ale to by byly plány k jinému recieveru.
Učivo SPŠE:Dolejsi14 píše:Mimochodem, jak se tedy měří správně impedance?
Jmenovitou impedanci reproduktoru získáte v okolí kmitočtu, kde hodnota impedance poklesne na minimum.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)