Ved plynula regulacia moze byt,ale zalezi co ti z toho regulatora vychadza.Ci ostry obdlznikovy impulz,alebo daky s trocha sikmou hranou.Daj si to pozret niekomu co ma osciloskop.tie tranzistory sa musia otvarat aj zavierat rychlo.
No z toho generatora impulzov ti musia vychadzat obdlznikove kmity.Z niektorych vychadzaju trojuholnikove.Niektore maju stalu frekvenciu a prud sa meni sirkou impulzov(ta schema co som tam dal)a niektore maju sirku rovnaku a menia frekvenciu.Tato stavebnica co som tam dal je rokmi odskusana a funguje dobre.Maka na 250Hz,to je asi optimalna frekvencia spinania.Ja tomu moc nerozumiem,ale pouzivam to a viem ze funguje.Mozno napise niekto,co tomu rozumie aj teoreticky,aj prakticky.Ale raz mi jeden odbornik vysvetlil,ze v tychto zapojeniach je dolezite,aby bol tranzistor bud vypnuty,alebo zapnuty.Doba medzi tymi dvoma stavmi ma byt co najkratsia,inak sa tranzistor zacne chovat ako vykonovy odpor a zacne topit.
Dobrá, to bych chápal, mohl bys prosím nějak líp oskenovat, nebo nafotit celou stránku, cos poslal s tím schematem? Tam nejde přečíst hodnoty součástek a číslování na 555. Díky.
Ta první fotka je při odběru cca 5A a ta druhá při cca 30A. Může mi někdo znalý napsat, jestli je to dobré, nebo špatné? Podotýkám, že osciloskop jsem kdysi bastlil doma, tak nic moc.