NTB Lenovo N100 0768, klávesnice, rozborka, zborka, oprava

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

NTB Lenovo N100 0768, klávesnice, rozborka, zborka, oprava

#1 Příspěvek od robo »

Na tuto klavesnici se dostalo blize neurcene mnozstvi nejake tekutiny. Kdyz se pribuzny doma zeptal kdo za to muze, tak bylo ticho. Nikdo nic. A stav je ten ze blbne pismeno S. Jako by ho nekdo drzel. Po nekolikerem zmacknuti to prestane. Ale na chvilku. Tento stav trva asi mesic. Jsem si rikal ze to treba byla kapka vody a ta se odpari. Ale ne. Koukal jsem na tu klavku ze vsech stran a napadla me moznost ji rozebrat a vycisitit. Bejt to klavka od pc, tak by mohlo stacit povolit par sroubku. Ale tady si nejsem jisty jestli to vubec jde nedestruktivne rozdelat. Sice je po ni houby, ale stejne mam spatny pocit kdyz neco rozdelam a pak to nevim, nejde, slozit zpet. Nevite nekdo jak to pod tema tl. vypada. Nejaka membrana tam asi nebude kdyz se ke kontaktum dostala voda. Dekuji
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Tady si s tím někdo hrál, zkus se inspirovat:
http://www.laptoprepair101.com/laptop/2 ... -keyboard/
Michal
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Než zešedivět při rozborce a sborce, napřed bych investoval stovku do flašky isopropanolu a zkusil ji v tom vymáchat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Rozoberat sa to neoplati, lebo sa ti pri poslednom klavese nieco zlomi a mozes to cele vyhodit.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Už jsem to párkrát takhle rozebíral. Nic se celkem nestane, ale musíš mít na to nervy. :lol:
robo

#6 Příspěvek od robo »

Teda to je sado maso. To bych dohromady uz nedal. Zkusim ten tip s isopropanolem.
DavePrague

#7 Příspěvek od DavePrague »

Doporučuji koupit novou z honkongu výjde to cca 500 i s českými polepy.
Nedělal bych vůbec žádné čištění. Může se povést, ale cena materiálu nervy a sušení. Navíc neznámá tekutina mohla už dávno naleptat uhlíkové cesty.
Já objednávám na servis a bez potíží většinou tak 9 dnů. CLO nula.

http://viewitem.eim.ebay.cz/New-Origina ... 16481/item
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Presne tak, ked ostane medzi foliami tekutina, tak to moze chvilu fungovat, ale potom odhniju kontaktne plosky. To sa mi raz stalo aj pri klavesnici z eBay - vyzerala cisto ako nova, ale zjavne bola pouzivana. Fungovala, ale len jeden den, potom sa jedna cesta prerusila (prestala fungovat skupina klavesov). Predajca mi poslal potom druhu klavesnicu.
robo

#9 Příspěvek od robo »

Tak jsem klavku dukladne a hlavne okolo tl. S proplachl Isopropylalkoholem. Poradne otrepal a nechal dva dny schnout u tepla. Asi se zadarilo, tl. S uz neblbne. Celkove se zdvih tlacitek zlepsil. Znad to bude ok. Dekuji vsem za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“