Standa99 píše:Dual boot bude dělat vždycky bordel, pokud bude zaškrtnutá funkce "Zapnout rychlé spuštění" (doporučuju si o tom něco přečíst). Takže vypnout a ostatní systémy nebudou mít problém. A zkus prosím tě Brozicku naspat typ desky, je divné aby tam nešly seřadit disky při startu.
Základní desku mám GIGABYTE GA-P35-DS3l. Díval jsem se do Biosu a možná jsem špatně pochopil nastavení Boot. Jsou tam tři položky:
First Boot Device
Second Boot Device
Third Boot Device
Ke každé položce si mohu zvolit CDROM, HardDisk a řadu dalších možností. Pokud to pořadí First až Third současně odpovídá pořadí disků na konektorech SATA (0 až 3), tak kdybych chtěl BOOT třeba z disku pověšeného na konektoru 2, tak bych musel zvolit pořadí Disabled, Disabled, Hard Disk. Pokud bych měl pak třeba na 0 disk s W8 a na 2 disk s XP, tak se mi budou bootovat ty XP, i když v pořadí před XP je disk s W8? Jinak tam žádné jiné pořadí neumím nastavit. Můžeš mi vysvětlit jak je to s tím pořadím, jeden se musí celý život učit.
A ještě k tomu rychlému spuštění. Našel jsem po chvíli, kde je u W8 ten panel, viz obrázek. Je tam fajfka u rychlého spuštění, ale zatím nejde zrušit. Možná nejsem přihlášen jako administrátor, snad na to přijdu jak tu fajfku zrušit.
Jen mne už nikdo asi nedonutí připojit i po zrušení rychlého spuštění ty dva disky W8 a XP současně. Vůbec se mi nechce znovu ty XP instalovat (nejde o XP, ty jsou hned, ale o všechnu tu bižuterii kolem, aby bylo PC k mé spokojenosti).