Vie, niekto, niečo o mikrosysteme SR-VCD 2882 ?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mkat

Vie, niekto, niečo o mikrosysteme SR-VCD 2882 ?

#1 Příspěvek od mkat »

Chcel by som sa opytat či niekto niečo nevie o tejto veži.Cely nazov je SONIA SR-VCD 2882.Na nete som o nej nenašiel ani zmienku.Pomohlo by kto to vyraba a najidealnejšie by bodla schema.Odchadza tam,tranzistor, MJE13007G.
Pokial tam bol original zapojeny.Tento tam je už asi po tretej vymene.(ako mi povedal majitel)
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Sonia? To vypada na cistou cinu. Schema asi tezko sezenes. Ten tranzistor je zapojeny kde? Dle typu bych tipnul zdroj...
mkat

#3 Příspěvek od mkat »

Presne tak.Ked som to pisal tak som tu vežu nemal ešte rozobranu.Majitel mi tvrdil že magnetak a cd fungovalo.Preto som si myslel na nejaku inu zavadu.No potom po rozobrani som zistil že ten tranzistor je v impulznom zdroji.Tak že musim premerať zdroj.Teraz je v haji aj poistka.Dal by sa ten tranzistor niečim nahradiť? (MJE13007G). Nie som si isty či ho doma najdem.Dakujem.
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Je to tranzistor, který se dá běžně koupit za pár šupů. Datasheet je zde. Dost se vyskytovaly v měničích výkonějších úsporek, nebo tam bude typ jemu podobný. Pokud odchází, může být jen blbě chlazený a upeče se, nebo je také možná načnuté trafo ve zdroji.
mkat

#5 Příspěvek od mkat »

Pani mam tu problem s ktorym si neviem rady.Jedna sa o to že ten tranzistor (MJE 13007) stale odchadza.Zoskratuju sa všetky prechody ce-eb-bc. Nie pri zapnuti,ale ked prepinam prepinačom funkcii.( CD-radio _magnetak )Zatial dva krat pri prepnuti z radia na Cd-čko.Ak uvažujem spravne tak by ho nemalo odpaliť.Ved ten tranzistor je hned za usmernovacimi diodami a ide na začiatok impulzneho trafa. (tam je okolo 300V )Prepinač funkcii prepina už napetia za trafom.(8 V a 5 V).Tak ak je niečo špatne tak by malo odpaliť usmernovacie diody za trafom a nie ten tranzistor na začiatku.Alebo zle predpokladam?Ta schema by mi určite pomohla.Dakujem za každy nazor.
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Asi ten zdroj něco zkratuje. Napoj to na externí napájení a měř co se bude dít.
mkat

#7 Příspěvek od mkat »

To ma nenapadlo,Môžem to skusiť,len musim nahodiť dva zdroje ,8V a 5V.Cez merak a skusim to prepinať.Len ma stale pletie že odchadza tranzistor z druhej strany trafa.
Honza_dy

#8 Příspěvek od Honza_dy »

Zdroj pravdepodobne neni zkratuvzdotny. Pokud ho na sekundarni strane pretizis, odejde nejslabsi clanek v retezci coz je asi onen tranzistor.
mkat

#9 Příspěvek od mkat »

Konečne som sa dostal k tej oprave.Po vymene io CD 9088,začalo hrať radio.Ale strašne ho rušilo.Ked som ho napojil na iny zdroj,radio hralo dobre.Tak som premeral skoro všetky sučiastky zdroja. Ktora sučiastka vykazovala nejake rozdiely tak som ich menil.Zdroj stale blbol.Nakoniec som našiel jednu diodu (1n 4007).Pri merani zaverneho napätia som nameral nižšie ako na inych.Po vymene tej diody radio už hra dobre.
Ale teraz je ešte jeden problem.Ked zapnem CD-čko,tak blbne,pokusim to opisať.Ked sa roztoči motor tak počuť cez repraky zvuk ,ako keby preklzoval klinovy remen.No počuť taky kvilivy zvuk,ktory sa meni podla rychlosti otačania motorčeku.
Neviete čim to môže byť?Inač CD-čko hra (normalne) Pri vyššej hlasitosti ten zvuk až tak nepočuť.
Ďakujem.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Skontroluj elyty v zdroji a okolo riadenia motora.
mkat

#11 Příspěvek od mkat »

Elektrolity v zdriji su všetky premerane a vadne vymenene.Čiastočne aj na doske cd.-mechaniky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“