Koho volit 2013
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
ZdenekHQ: tak napiš čím se od masy odlišuje, rád se od srdce zasměju tvým omylům.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že tady nefunguje skrytej text, napsal bych i to, jakou předpokládám odpověď.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
- tomasjedno
Přemýšlel jsem, v čem tkví kořeny úspěchů Američanů. Při všech jejich nedostatcích obdivuji jejich hrdost, tah na branku.
Kořeny jejich úspěchu vidím zejména v tom, že to jsou v převážné většině potomci lidí, kteří se nehodlali spokojit se svým nuzným životem, a vypravili se přes půl světa budovat si novou existenci. Ne jen sedět doma na zadku a lkát, ale aktivně konat. K tomu jsou potřeba určité vlastnosti, a ne každý je má.
Naše krajany v zahraničí považuji v tomto ohledu za něco podobného, a jejich názor pokládám za velmi relevantní.
Ti z nich, kteří šli volit, jsou lidé, které velmi zajímá, co se děje doma, a záleží jim na tom. Pro uplatnění svého volebního práva museli udělat o hodně víc, než my doma. A tak, když se kouknu, kdo u nich zvítězil (a to všude), vidím o důvod víc volit tak, jak jsem se rozhodl.
Tam bych zase viděl soubor více věcí. Zahleděnost do minulosti a konzervativismus, respektive příklon k tomu, co si myslíme, že známe, jistý pocit zadostiučinění a spravedlnosti v tom, že když by Zeman vyhrál bude to jako narovnání podrazu, který na něj udělala ČSSD před 10 lety při presidentské volbě, principiální nechuť k tomu, "co se právě nosí" (volit knížete) a naděje (falešné?), že alespoň trochu levicový(?) president pomůže zatočit s proklínanou Nečasovou vládou.tomasjedno píše:A jaké duševní handicapy vidíš u těch, kteří volili Zemana?mtajovsky píše:Mám nepříjemné podezření...
To jste si zvolil extrémně nereprezenativní, přefiltrovaný vzorek voličů. Ale president je tu pro všechny, ne jen pro emigranty a elity.tomasjedno píše:Naše krajany v zahraničí považuji ...
Ti z nich, kteří šli volit, jsou lidé ..., A tak, když se kouknu, kdo u nich zvítězil (a to všude), vidím o důvod víc volit tak, jak jsem se rozhodl.
- tomasjedno
Někdo se tu ptal, kdo jsou ty elity, které ten podprůměr vytáhnou na průměr. Tak tady v tomhle výběru zrovna vidím zdroj těch nadprůměrných, a jejich názor je pro mne směrodatnější, než názor např. prodavaček v hypermarketu. Možná v tom hraje roli i to, že mám takové v nejbližší rodině.
Přemýšlel jsem, jak je to s tím slouhovským genem. Nějak jsem to ve svém okolí nepozoroval, ale to může být tím, že se pohybuji převážně v městském prostředí. Na venkově to ale tak možná funguje - to by vysvětlovalo, proč dostal KS tolik hlasů i od venkova, jinak tvrdě zemanovského.
Schopnost tvořit bonmoty považuji za vyjádření určitého nadhledu a důvtipu. A pomluvy jsou pomluvami až tehdy, když nejsou podloženy fakty.
Nicméně ani tato schopnost nemůže být vstupenkou do prezidentské funkce. Tou vstupenkou jsou budoucí kroky, které daný kandidát v roli prezidenta chce učinit.
Heslo pana Schwarzenberga "Neuhnu z cesty" ho u mne zcela diskvalifikuje, protože tím říká, že bude pokračovat v tom, co dělá doposud. S jeho rolí ministra zahraničí rozhodně spokojen nejsem, tam předvádí jedno faux pas za druhým. Nejvíc mně vadí jeho uznání Kosova (smutná analogie Mnichovské dohody) a tanečky kolem neuznání Palestinského státu. To jsou ale jen dvě "špičky ledovce". A pak je to člověk, který se podílí na výsledcích této vlády a nemůže se od nich distancovat.
Takže u mne má pan kníže
- tomasjedno