Účastnická zásuvka+SAT zvlášť

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Účastnická zásuvka+SAT zvlášť

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím,syn si vymyslel na bytovku rozvod káblovky+zvlášť satelit. Je tu však problém, zda se vyrábějí účastnické zásuvky (na lištu, popřípadě i do zdi) aby se dal na F konektor který je na účastnické zásuvce připojit samostatný koaxiální kábel pro satelitní konvertor a druhý pro káblovku.
Dále chce TV i do koupelny, což jsem zústal jako opařený když jsem to slyšel. Po zadání do strýčka GOOGLA jsem zjistil, že se na zakázku dají vyrobit vodotěsné LCD, ale cena je také zajímavá.
Vodotěsná LCD TV do koupelny
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Urcite. Ma dva privody, na jeden das jen sat a druhy muze byt i TV (pripadne + druhy sat). Pasuje do klasicke krabice s vicky/ramecky ABB a s redukcnim rameckem i do prvku Legrand Valena.

Do koupelny dej cokoliv levneho mimo zonu, kdyz to zdechne tak to vyhodi. Jak jsem psal - mimo nebezpecnou zonu (viz normy).
Koupelna neni zas tak kriticka, jak se na prvni pohled zda, ale nedaval bych tam Pioneer, Panasonic apod... ale nejaky srac od Sencoru, LG apod... klidne. Nez nejakou spesl bednu za ranec tak radeji 4 tyhle levne po 2 letech. Mam to u par majetnejsich a zadny zasadni problem neni, u jednoho zakose mam LCDcko venku na terase jen pod striskou uz 3 rok a take v pohode. A to pocital s tim, ze to v nejhorsim po sezone uklidi nebo vyhodi.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Radku děkuji Ti za odpověď a ještě přikládám fotky účastnické zásuvky kterou syn koupil. Může se použít pro účel který jsem popisoval ve svém prvním příspěvku?
Když jsem jí proměřoval diodovým testem, tak střed F konektoru se zdířkami pro připojení koaxiálů ukazoval v jednom směru (zapojená dioda). Mezi zdířkami jsem naměřil zkrat.
Přílohy
Obraz000.jpg
(53.2 KiB) Staženo 130 x
Obraz003 (2).jpg
(42.91 KiB) Staženo 132 x
Obraz002 (2).jpg
(40.23 KiB) Staženo 106 x
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Ne, nemuze. Tohle je normalni prubezna sat.zasuvka. To by musel kabelovku a sat sloucit do jednoho kabelu.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Zde jsem našel na netu tuto zásuvku, nenašel jsem k ní pohled zezadu, tak nevím kolik má přípojných zdířek. Je táto vhodná nebo né, mohl bys mi Radku poradit? Děkuji.
scorpions-cz

#6 Příspěvek od scorpions-cz »

RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

Legrand to vubec nedela, ta v tom druhem odkazu je spravne, ale nenacpes ji do legrandiho ramecku.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Radku, myslíš ten odkaz od scorpions-cz? Asi ano, neboť já jsem dával odkaz na zásuvku "Valena zásuvka TV-RD-SAT bílá 774435 individuální Legrand".Myslel jsem si, že když je tam psáno:"Individuální instalace (do hvězdy)", tak to snad bude ono. Jenom bych se chtěl zeptat, jaké je to zapojení do té hvězdy?
scorpions-cz

#9 Příspěvek od scorpions-cz »

Zapojení do hvězdy znamená ,že ke každý zásuvce vede sólo koax. Nejsou použity průběžné zásuvky.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Pro scorpions-cz, děkuji Ti za odpověď, takto jsem si to představoval i já ale nebyl jsem si tím jistý.
Jo, stále tvrdím staré známé:"Člověk se učí celý život". :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“