To co Zerog myslí, je tzv. linkové tablo. Každé tlačítko má předdefinované číslo pobočky. Pokud přijde návštěvník, zmáčkne žádané tlačítko, tablo automaticky vyvěsí, vytočí předdefinované číslo, účastník na druhém konci zvedne běžný telefon, s návštěvníkem se domluví a vytočením kódu např. 00 mu odblokuje elmag. zámek. Po té tablo automaticky zavěsí. Těch funkcionalit má to tablo samozřejmě víc (např. lze vytočit tlf. číslo tabla a poslouchat, co se děje u plotu) a jejich parametry se dají programovat přes běžný telefon DTMF tóny. Modernější tabla je možné programovat i přes PC - myslím. Je v nich jednočipový upočítač - tuším Atmel. Tyhle tabla vrábí např. firma 2N pod názvem Ateus Komfort nebo Ateus Komfort 2000 (starší typy - cca 12 let) nebo Ateus Helios (novější).
Chtěj za to ale neskutečný prachy.
Tato koncepce má jednu velkou výhodu, oproti klasickým ,,pindafonům,, , a to tu, že se nemusí při instalaci tahat mezi byty nebo kancelářemi žádné další kabely a připojovat ,,spešl,, koncová zařízení, jednoduše se využije stávající instalace telefonních poboček. Je samozřejmě jasný, že komunikace od tabla k jakékoliv pobočce probíhá přes pobočkovou ústřednu - starší, použitá se dá dneska sehnat za hubičku.
Já jsem na to šel tak, že jsem si na Aukru vyčíhal okamžik, kdy tam někdo to linkové tablo nabízel reletivně za pakatel. Zakoupil jsem, instaloval jsem a byl jsem pochválen za to, jak je to mazaný

Že prej nevěděli, že neco takovýho existuje...