Regulace otáček motoru z pračky pomocí regulátoru REMCO 5153

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mipro

Regulace otáček motoru z pračky pomocí regulátoru REMCO 5153

#1 Příspěvek od Mipro »

Zdravim. Obracím se na vás s prosbou o pomoc. Rozhodl jsem se využít motoru ze staré pračky k pohonu vlastní konstrukce. Použil jsem komplet starou pračku. Chtěl bych použít regulátor REMCO 5153 který byl v pračce. Bohužel se mi motor nepodařilo rozběhnout. Podle mě, regulátor nemá impulz a bohužel stáhl jsem schémátko a nejsem si sním na 100% jist. Nerad bych ten regulátor odpálil. Můžete mi někdo znalý poradit? Přikládám 2 fotky - schéma a foto s číslama kontaktů. Díky..
Přílohy
remco1.JPG
(56.71 KiB) Staženo 300 x
remco.gif
(19.61 KiB) Staženo 686 x
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Len tak zbežne. Ten remco je asi doska riadenia k mechanickému programátoru, ten ak nemá splnené podmienky tak ti motor neroztočí.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mipro

#3 Příspěvek od Mipro »

Ano presne tak. Proto se tazu zde. Zda by mi nekdo poradil co proklemovat a splnit mu ty podminky aby se roztocil. Moc jich tam nebude..
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

Môžeš napísať z akej práčky to je.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mipro

#5 Příspěvek od Mipro »

Phillco
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

Myslel som presný model
Pozdravuje Vás Martin
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

a je to rozumné použít řízení z pračky, jak moc mechanický je ten ovladač. Často to jsou je přepínače programů a ne vačkové a pak bude motor cyklovat podle programu a ne jak si přeje uživatel.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Nejde o rozumnost , ale o zapojení toho reálného tacha do obvodu . Dodnes jsem snad ani neviděl konstrukci hobby s pračkovým univerzálem a s použitím instalovaného tacha .
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

myslím ,že o rozumnost jde, protože pokud je v řízení procesor, tak si bude otáčet bubnem podle zvoleného programu s časováním, a pokud budu potřebovat jiné časování , je to vcelku k ničemu. Již jsem o tom tady psal řízení s TDA1085 je ideální obvod pro řízení motorů s tachem.
Mipro

#10 Příspěvek od Mipro »

bu2520 píše:myslím ,že o rozumnost jde, protože pokud je v řízení procesor, tak si bude otáčet bubnem podle zvoleného programu s časováním, a pokud budu potřebovat jiné časování , je to vcelku k ničemu. Již jsem o tom tady psal řízení s TDA1085 je ideální obvod pro řízení motorů s tachem.

Vidím že asi neuspěju. Chtěl jsem vědet názor, zda by se někdo nepodíval na ten první obrázek a nemohl posoudit zda by cyklovač atd.. nešel vyřadit - nasimulovat třeba trvalou klemou na desce na vývodech...

Použitím obvodu TDA 1085 vypadá zajímavě, ale strejda google mi nenašel nějaké ověřené schémátko od někoho kdo to stavěl.. Nebo jsem jen špatně hledal? Děkuji..
Mipro

#11 Příspěvek od Mipro »

Stáhl jsem si datový list k tomuto švábu - lze zapojit dle základního schématu jako je v datashetu? Netvořil někdo z vás desku plošných spojů pro tento obvod? Jsou v tom záludnosti nebo to může běhat při prvním zapojení? Díky
bu2520

#12 Příspěvek od bu2520 »

moduly ze starých praček kde byl tenhle obvod , byly téměř katalogové zapojení, jen se někdy musel upravit dělič pro tacho.
juricaj

#13 Příspěvek od juricaj »

Dal jsem google obrázky TDA1085 a nějaký plošňák tam je.Podrobněji jsem to nestudoval.
Mipro

#14 Příspěvek od Mipro »

Tak vyřešeno, prozatím. Našel jsem jinou pračku kde byl regulátor s TDAčkem. Podle datashetu je to opravdu takřka katalogové zapojení. Zapojil jsem motor, proklemaval a beží to. Díky
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“