Osciloskop C1-94, 5ti kolíkový DIN na vstupu
Moderátor: Moderátoři
Osciloskop C1-94, 5ti kolíkový DIN na vstupu
dnes jsem dostal osciloskop C1-94, údajně plně funkčí (ležel bez používání na skladě), po zapnutí se bez problémů rozeběhne. Já mám problém s měřením, přístroj má na vstupu 5ti kolíkový DIN... Jak ho mám použít? Jsem začátečník s osciloskopy...
Předem děkuji za odpověď.
standardně je v odlitku subpanelu díra na pětikolík, BNC se montuje na čtvercový plech tl. 1mm, upevněný dvěma šrouby jako původní pětikolík. Je třeba sundat kryt a pak po odstrojení knoflíků i přední panel. Nevím jestli jde dolů celý, ale místo na přišroubování konektoru se najde, vypadá to pak jak z fabriky.
Pozor na větší vstupní kapacitu biografu při koupi sondy, aby šla vykompenzovat na těch 40pF, je to kapacita trochu větší oproti standardu
sonda s pětikolíkem mě přijde trochu harakiri, cena sondy je tady asi polovina ceny skopu tak proč ji ničit...
Obojí bych doma vyhrabal, a pokud bude dlouhá jen pár centimetrů neměla by její impedance signál výrazně poškodit.
Jeví se mi to nejméně pracné, zejména pokud nemám žádný další důvod proč lézt do toho oscíku.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Prosím poraďte
- Přílohy
-
DSCN3165.JPG- (244.04 KiB) Staženo 159 x