Problém s tiskem z OS Mac
Moderátor: Moderátoři
Problém s tiskem z OS Mac
Získal jsem to na stránkách Canonu. Většinou stačí získat PPD a jede to, docela se ale divím, jakej balast v tom archivu je, jsou tam i ICC profily *.deb a *.rpm balíky, no prostě spousta krámů, takže doufám, že to bude stačit.
- Přílohy
-
CNCUPSLBP7010CCAPTJ.ppd.zip- PPD pro Canon LBP7010c
- (3.95 KiB) Staženo 87 x
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Dalej na Mac OS X je sice CUPS, ale web rozhranie je defaultne vypnute.
CUPS funguje tak, ze aplikacia mu odosle tlacove data v nejakom formate, napr. v tom postscripte alebo v bitmape. On podla PPD zisti, co musi s datami urobit pred odoslanim do tlaciarne. Ak tlaciaren podporuje postscript, tak staci len data skopirovat. Ak nevie, tak v PPD je zadefinovany filter napr. PS->SPL, co je externy program, ktoremu sa na vstup posle postscript a z vystupu lezie SPL, ktore sa nasledne posiela do tlaciarne.
P.S. Specialne s tlaciarnami Canon mam len tie najhorsie skusenosti, co sa tyka kompatibility s Linuxom a Mac OS.
Postscript se požíval pro fonty Type1 a pro vektorovou grafiku, tak mi není moc jasné, jaký účel má jeho použití když si uživatel chce vytisknout dopis z wordu nebo jpgčko, ale o macovi celkem nic nevím. Je fakt, že kromě těch nedokumentovaných CD k tomu nic není, ani manuál, dokonce ani jen v angličtině. Jen A4 skládačka v 6 jazycích s pidgin instrukcemi s piktogramy pro instalaci, předpokládá se patrně jen a pouze Windows ale nepíše se ani které verze... prostě za 2400 spotřební napůl anonymní čínská věc. Na webu na téma OS X a tahle tiskárna jsem toho taky moc nenašel.
Windows to riesi nejako inak, tam je tusim tlacove API, ktorym aplikacia generuje dokument.
Ano, presne takto tie lacne tlaciarne dopadli
Zato Canona jsem (na Linuxu) rozchodil tak, že jsem mu podstrčil ovladač jinýho modelu + PPD na správnej model.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill