ZdenekHQ píše:MetalGod píše:To mi povídej. Naštěstí se mám tak rád, že pěknejch pár let abstinuju, protože vím, co to s člověkem dokáže udělat. Jinak bych byl plechovej non-stop. Ale kouřím, to zase jo.
Ono to většinou stejně primárně nefunguje, ať už je to kouření, alkohol, jóga, mytí nádobí atd. - ale mozek se tím kupodivu dá trošku ošálit, protože tomu člověk věří, že mu to pomůže a je to v něm hlouběji, než vědomí. Příroda byla chytrá, většina pokusů o umělé rozšíření vědomí a schopností mozku končí v blázinci. No, čeká nás hezká budoucnost...

No, takový nootropika nejsou špatný, dimethylaminoethanol, piracetam, někdo "fetuje" tryptofan, jinej fenylalanin, mezi nootropika se dá řadit i lecitin, ergotoxin (= jed z námelu; bral jsem ho na kubitální syndrom, protože roztahuje krevní řečiště. Když se ale nezačne brát od malých dávek, dokáže pěkně rozhodit tlak, že to s člověkem mnohdy švihne o zem), taky vitamíny skupiny B jsou dobrý (v B-komplexech ale často v nich chybí B₁₂ - kobalamin; nejlepší je stejně B₂ - riboflavin, ne proto, že dělá z člověka Einsteina, to vůbec, ale proto, že výrazně barví písek do žluta až do žlutooranžova, přičemž ten pod UV svítí žlutě

. A přitom má komplexní molekulu s pouze jedním atomem fosforu), taky vitamíny A, C, E (ten hlavně).
Jenže to pro obyčejnýho člověka to stojí nemalý prachy, hodí se to spíš těm, co musej tu hlavu používat naplno, co si nemůžou dovolit vyhořet. Třeba studenti, manažéři. Husák údajně bral piracetam. A kolik měl dětí!

Sendyx píše:Chyba, tyhle testy dávají jakés takés správné výsledky, když je opakuješ nejdříve po 3 letech. Proto se menzácké testy mohou dělat znovu po roce, a ne stejné.
A maximálně třikrát za život