Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Yarda1 píše:... Pan Heger co pohřbil české lázeňství a tím zakroutil krkem slepici co snášela zlatá vajíčka...
Vždycky jsem si myslel, že slepicí snášející zlatá vejce se myslí něco, co generuje slušné zisky. Ne něco, do čeho se musejí cpát peníze horem dolem, aby to nezašlo na úbytě.
Aha, tak tohle je dobrý, nechal jsem tam původní zprávu v citaci:
Vaše zpráva pro <ondrej@vetchyprokarla.cz> ze dne 24.01.2013 nemohla být doručena. Zpráva je přiložena.
You message for <ondrej@vetchyprokarla.cz> from 2013/01/24 could not be delivered. It's attached below.
Důvod / Reason: ---------------
5.7.1 Zprava je oznacena jako spam.
Permanent Failure - Delivery not authorized, message refused
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak to se nějakou stížností ani nemusíme trápit. Inu bordel.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Jsou to nemyslící nadšenci.
Je to stejné jako by někdo podpořil dobrou věc tím že pro ni krade nebo vraždí.
Proč ne když je to pro dobrou věc o níž je přesvědčen.
Ovšem SPAM je podle mne neodpustitelný zločin!!. . .
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
Je to dobrá provokace (tuším to už někde napsal Crifodo) - jen by mě zajímal ten (snad) předcházející algoritmus "výpočtu úspěchu", jak se to v reálu vlastně zachová....
tak jsem dostal odpověď na dotaz, zda se jednalo o obchodní sdělení a tady je odpověď:
Odpověď K Vašemu podání ze dne 24. ledna 2012 podaného přes posta@uoou.cz ohledně šíření obchodních sdělení v rozporu se zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (dále jen „zákon č. 480/2004 Sb.“) Vám sděluji, že z textu zaslané zprávy lze usuzovat, že předmětná zpráva není obchodním sdělením ve smyslu § 2 písm. f) zákona č. 480/2004 Sb. Definice obchodního sdělení je velice široká a lze říci, že šíření zpráv elektronické pošty, jejímž cílem je podpora podnikatelské činnosti, je obecně vždy považováno za šíření obchodních sdělení. Zákon č. 480/2004 Sb. se tak vztahuje na všechny formy sdělení určené k přímé či nepřímé podpoře zboží či služeb nebo image konkrétního subjektu, tedy i nabídky bezplatných služeb, pokud tento subjekt je tzv. ekonomickým subjektem, čili subjektem vykonávajícím podnikatelskou činnost. Tímto se však ze zákona vylučují všechny nepodnikatelské aktivity subjektů, jako je podpůrná nadační nebo charitativní činnost, či činnost občanského sdružení nebo politických stran.
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Ten úřad myslím taky existuje jen jako pelech pro úředníky, když je ten zákon tak skvělej.