Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
"jen se nesmí zapomenout zkontrolovat a eventuálně vyměnit za dobrý elektrolytický kondenzátor, kterým je od země stejnosměrně oddělen vývod č.6 - je v sérii s malým odporem, většinou 56ohmů, a TESLA ho osazovala hodnotou, která jim momentálně přišla pod ruku - od 100mikro do 500mikro, napětí 15-25V. Osobně doporučuji tu nejvyšší hodnotu, tedy 500mikro. Pokud je tento kond vyschlý, jako že po 15 - 20 letech je skoro tutově, jednak neúměrně klesne zesílení celého IO, druhak stoupne dolní mezní kmitočet, na kterém je ještě ochotný zesilovat."
Standartně tam je kond 200uF a odpor 150ohm dokonce jsem viděl moduly zesilovačů kde byli jen ty zelené plastové kondy asi svitkové,budu ještě pátrat a zjistím jaký největší kond vleze na desku když tak bych to upravil.
cputakt píše: Standartně tam je kond 200uF a odpor 150ohm dokonce jsem viděl moduly zesilovačů kde byli jen ty zelené plastové kondy asi svitkové,budu ještě pátrat a zjistím jaký největší kond vleze na desku když tak bych to upravil.
Jak tě mohlo napadnout, že to budou "asi svitkové"? Při velikosti jejich hodnoty a rozměrech - nehledě na to, že mají označení "+" a "-"
Tady je máš v katalogu - a bývaly barvy zelené, oranžové, anebo třeba šedé
Ale z mých zkušeností - ony zase až tak špatné nebyly (na rozdíl třeba od "stříbrných rusáků"). V oravských telkách (TESLA Orava) je jich většina dobrých ještě i teď, po 25 letech
cputakt píše:JJ to jsou ony ale já jsem s těmito kondy nikdy nedělal už na pohled vypadaly hrozně,taky mi připadolo divné že by to byli svitky. ...
Tak to jsi potom neviděl ještě třeba rumunské, anebo i ruské - "v plastu"

Nevím jestli to je číslo schéma ale jedině tohle jsem tam našel AD 012 00
Rozdíl je v hodnotách některých součástek ale mi se hlavně jedná o tu řídící desku magnetofonu.Já mám na desce ještě přidanou malu desku která ve schématu vůbec není z ní vedl káblík na desku nahrávání bez konektoru na pevno.
Tak jsem prošel polské fora a jediné co jsem zjistil je že ten kablík z desky nahrávání je pro takové mute pokud magnetofon stojí na pause aby nešuměl.Původně ten kabel vedl z jiného místa desky ovládání magnetofonu ale na mém je asi nějaké vylepšení s tou malou deskou,problém je v tom že deska se spojuje s deskou MGF 4 vývody ale první není nikam zapojen a není tam ani žádná měď na DPS