Díky.
Lattice PLD
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Lattice PLD
Díky.
Pokud s tím hodláš začít, nebo si to alespoň vyzkoušet, doporučuji začít od produktů firem Altera a Xilinx (např.: XC9536).
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
Lattice.jpg- (36.78 KiB) Staženo 102 x
CPLD jsou většinou složené z makrobuněk. Makrobuňka je velká INVERT-AND-OR-INVERT matice, ve které můžeš realizovat nějakou logickou funkci jako součet součinů (/A/BCF + AB/CD + AE/F + BCDE...). Za maticí je registr, který jde konfigurovat jako různé typy (D, T, R-S...). Takže můžeš realizovat jak kombinační, tak sekvenční obvody. Makrobuňky jsou pak propojené velkým propojovacím polem.
Ty uvedené dva obvody mají 32 a 64 makrobuněk. Do těch se ti vejde třeba vícemístný čítač, jednoduchý SPI řadič, DDS (bez tabulky a převodníku)....
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Bernarde, pokud máš možnost obsah CD zabalit a poslat třeba na uloz.to, byl bych taky rád. Chodit na poštu s CD snad ani nemá smysl.
Panda38 píše:Také by mě zajímalo, kdy jsou hradlová pole vhodnější použít než procesory? Nějaké konkrétní příklady? Setkal jsem se s nimi jen zde při zpracování velkého množství obrazových dat a jinak pak s nějakými Lattice jako kombinátor signálů v reálném čase. Jo a ještě u jednoho univerzálního programátoru, kde se v PLD přehazovaly signály pinů. Lákalo by mě seznámit se s hradlovými poli, ale vůbec mě nenapadá kde bych je využil.
Konkretne som pouzil pri adresovani RAM kedze to bolo taktovane 50Mhz a sluzilo to ako pamet pre DSO, navyse sa v nej nastavovala hodnota pri akej sa spustal triger a data ktore prisli z AD prechadzali takymto obvodom do RAM, bola moznost s izvolit ci na vstup ra msu privadzane data s AD prevodnika alebo vstupneho konektora aby to mohlo sluzit ako analyzator 8vstupovy.
Proste ked potrebujes s niecim rychlo pracovat, niekedy by si musel pouzit pa IO 7400 (to zrovna rychle nebude)... teraz to naprogramujes do jedneho IO a mas to.. a mozes si zvolit ci preferujes rychlost alebo malu spotrebu... atd.
forbidden píše:... Chodit na poštu s CD snad ani nemá smysl.
Ani pro CD, máš pravdu.
http://www.upnito.sk/subor/a37c8d996922 ... 5d724.html
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
V aplikáciach kde je dôraz na rýchlosť a absolútnu spoľahlivosť, teda letecká, vesmírna technika, ale aj automobilová elektronika.Panda38 píše:Také by mě zajímalo, kdy jsou hradlová pole vhodnější použít než procesory?
Potom meracia technika, neviem si predstaviť moderný osciloskop bez nejakého Xilinxu alebo tej Altery na spracovanie signálu.
Rýchlosť obvodov a vykonaných úloh je presne definovaná.