Ploché kabely FLAT

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AO

#16 Příspěvek od AO »

No už mi neslouží zrak, je pokročilá doba ale možná jsem něco našel :

http://cz.rs-online.com/web/p/sestavy-n ... e/4682612/

Jestli to je technicky co potřebuj tak raději acylpyrín vynechám a nabastlím to s tímto.

Ale díky za plodné rady. :)
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Pokud to vezmeš z toho odkazu, tak si ušetříš nervy. Já to většinou spravuji, protože jsem už zvyklej. No a za ty peníze se ti to i vyplatí. :wink:
bastlir40

#18 Příspěvek od bastlir40 »

Nikdy jsem ten vodič neviděl, tak nevím jaké má rozteče vodičů ale napadlo mně jestli by se nenašel ve starých DVD mechanikách nebo DVD přehrávačích. Občas se mi je podařilo najít i v HIFI věžích. Jen ty rozteče vodičů asi budou problém. Berte to jen jako další nápad než budete draze investovat do nákupu z Francie.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
bu2520

#19 Příspěvek od bu2520 »

když se mi to stane, někdy pomůže najít jiný se stejnou roztečí a seříznout na potřebný počet žil. Občas s tím dojdu do AME kde mají výběr flat vodičů a porovnám rozteče přímo online. Samozřejmě když je delší tak ho přehnu.
Jodr

#20 Příspěvek od Jodr »

Páskové propojení s uhlíkovými vodiči nejsou bohužel vzácností. Blaupunkt, Grundig rádia - displej, Astra, Vectra externí displej autorádia a palubního počítače, Mercedes a BMW displeje v přístrojovkách a pod. Výrobně asi levné, ale jinak značně poruchové, opravitelnost mizerná.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Ano, na displejoch caste, na klavesniciach tiez. Opravovat sa to da len vodivym lakom. Predlzenie sa da urobit tak, ze sa zoberie konektor a do neho zasunie povodny a predlzovaci kabel.

Vacsi pruser je, ked je to prilepene na plosak alebo displej, po case sa to odlepi.
Zefek

#22 Příspěvek od Zefek »

Nevíte, kde sehnat ffc kabely? Díval jsem se do toho odkazu výše, ale potřeboval bych kabely o délce 53cm a šířce max 1cm. Přemýšlel jsem i nad těmi IDE kabely, jenže se mi zdají dost tvrdé a kabel je docela hodně namáhán v ohybu. Ten kabel je v autě, v navíjecí konstrukci pod volantem a te kabel připojuje airbag. Technicky je to řešené tak, že v tom navíjecím modulu se pohybují dvě části a při pohybu volantu na určitou stranu se ten kabel z jedné části odvíjí a na druhou se navíjí. Při točením volantu na druhou stranu to je naopak.
Je tam zrada v tom, že pohyb jednoho "navíječe" je přenášen skrz převod na druhý. A ten převod často přeskakuje, takže pak nesedí délka kabelu, nebo se kabel poskládá do harmoniky. To jsme už odstranili vymezovacím kusem, který tomu přeskočení zabraňuje, ale problém jsou ty kabely. Nový modul se prodává jedině s celým středem za 7 tisíc!. Vzít to z vrakáče je možnost, ale většinou i tam jsou ty kabely už dost poškozené a chtějí za to drahé peníze.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jjilek »

Zkus to dobře vyfotit tak, abych mohl se pokusit najít něco podobného ze starých NB. A k tomu přilož nějaké měřítko (z Baumaxu, apod.)
mnozka

#25 Příspěvek od mnozka »

Zdravim. JJilek to řekl dobře....Taky se mohu podívat a poslat poštou.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“