Toyota, vyřazení spínačky a start tlačítko

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Indy

Toyota, vyřazení spínačky a start tlačítko

#1 Příspěvek od Indy »

Ahoj kluci, mam problém. Minulý týden mi vykradli auto a s autem chtěli odjet uplně, takže vylomil spínačku z řídící tyče, vylámal kroužky s kontaktama a kabel k tomu si uplně odnesl..., takže jediné co mi zbylo je konektor ze svazku pod palubkou vedoucí do spínačky. Bohužel mám toyotu 4runnera a dostupnost dílů je na českém trhu mizivá, nemůžu to vůbec sehnat. Už mám nervy v koncích, pro to chci přistoupit k variantě jak zapojit startování bez spínačky. Konektor má v sobě 8 drátů, hádám, že v jednom z nich bude plusák od baterky a když je propojím s ostatními, tak by to mělo něco dělat, jako začít hrát rádio, rozsvítí se hodiny na palubce, a také startovat, představoval bych si to tak, že by byly vedle sebe dva kolébkové vypínače a jedno tlačítko. První vypínač, poloha acc klíče, druhá on (kontrolky) a tlačítkem bych startoval... Máte nějaký tip, jak toto zapojit, dát do obvodu nějaké další věci, jako relé atd? Elektrice moc nerozumím, tak prosím mějte trochu tolerance.

Mam toyotu 4runnera 1990 3,0 V6 tak kdyby se někomu podařilo najít schéma zapojení a kerej drát v tom kontektoru je k čemu, bylo by to super, já to na netu za boha nenacházim...
takhle to vypadá, na poslední fotce je ten štekr od svazku, kterej bych chtěl nějak napojit na konektory

mockrát díky za tipy a rady
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Je to smutná udalosť, ale radšej zožeň originál spínačku. Neviem ako u vás, ale u nás s tým neprejdeš cez STK(vlastná skúsenosť). A to ani nehovorím o mobilnej STK, kde ich tak ľahko nepodplatíš.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Indy

#3 Příspěvek od Indy »

No to se samozřejmě pokusim, tohle je jen dočasný, než neseženu novou, až se objeví, tak jí koupim, ale ted fakt nikde neni, volal jsem už snad na pětset čísel, ani na 4runnerclubu, prostě nikde... pro to se sklánim k tomuhle řešení...
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

A co zkusit nějaký servis?Vždyť to máš doufám hlášené na Policii jako krádež né?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Indy

#5 Příspěvek od Indy »

no pojištěný proti krádeži to nemam, je to přecejen starej škopek ... notak chlapííí. jak to zapojit?
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

Samozrejme že to ide zapojiť tak ako píšeš. Dva-tri vypínače a start tlačítko.
Skús na 4runnerclubu zohnať elektrickú schému, aby sme sa pohli ďalej.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kovar

#7 Příspěvek od kovar »

Ale to přece nemusíš mít pojištěné proti krádeži!Dá se to řešit i jinak. Nebo to není tvoje auto?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
pavel71

#8 Příspěvek od pavel71 »

no já bych se toho tlačítka vůbec nebál už sem to párkrát dělal hlavně na oplech ted naposled na jedný suzuce
budeš potřebovat jedno tlačítko na start aspon na 10A a jeden spínací či přepínací vypinač taky náký aspon na 10A
tím prvním sepneš vše co je po klíčku palubka atd a taky si z něj po sepnutí vyvedeš plus na to startovací tlačítko
co sou jednotlivý dráty zač si zjistíš měřením a taky tím že na ně přivedeš plus 12V a budeš koukat co se kde rozsvítí a rozběhne
většinou najdeš stálých 12V ty dáš na jednu stranu spínače a na druhou dáš dráty od napájení spotřebičů
pokud bys chtěl mít klid a jistotu můžeš to spínat přez spínací relé
kdybys byl s Karlovarska můžu pomoci
Indy

#9 Příspěvek od Indy »

k čemu je to lepší, když budu spínat přes relé? Jsem z kladna, tak to máme trochu z ruky
Indy

#10 Příspěvek od Indy »

jasně, že je to moje auto, snažili se mi ho ukrást a nepovedlo se, pro to, to musim řešit takhle, pač moje spínačka je na hadry... pojištění budu řešit imobilizérem, zámkem na volantu a skrytym tlačítkem...
007
Moderátor

#11 Příspěvek od 007 »

Zapojení spínačky je třeba tady

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozto.cz/xfbwaUT/ignition-pdf
,po zadání Toyota 4runner service manual jsem ho nalezl za 5 minut
007
pavel71

#12 Příspěvek od pavel71 »

pokud budeš mít pořádný vypinače na pořádnou zátěž tak k ničemu ale pokud si estét a dal bys náký mrnavý pěkný vypinače na malou ampérovou zátěž tak by ti bez relátka mohli velmi brzo odejít 8-)
Indy

#13 Příspěvek od Indy »

chlapi, mockrát díky, moc jste mi pomohli... kolika amperovy tlacitka mam pouzit?
KUBO

#14 Příspěvek od KUBO »

Skús kúpiť niečo na 12V/20A ako napr tu
Pozdravuje Vás Martin
007
Moderátor

#15 Příspěvek od 007 »

Podle servisního manualu je spínací skřínka jištená 2 pojistkama,a to 40A a 30A.Takže bez relátek je to nerealizovatelný,ta spínačka při startování některé kontakty vypíná pro šetření proudem při startu.
007
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“