Mrcha cuká - Fiat UNO 1,5 litru, benzin 1989

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

#16 Příspěvek od rezis »

Tak kdyz ulitl rozvod tak bych to tipoval na 150000km. Ja ma najeto na puntu 127 000 a v pohode. Dofam ze to do pul milionu doklepe :wink:
Internet - metla lidstva
vendasnb

mrcha cuká

#17 Příspěvek od vendasnb »

No tady vendasnb, já moc díky za rady, no snad jsem na to přišel a to cukání je spojeno se špatným studeným startem no asi takhle: když ráno startuji Fiátka Uno 1,5 litru tak naskočí a chcípne a tak to opakuji asi třikrát a taky někdy více než naskočí pořádně. Vypadá to na špatný benzinový čerpadlo v nádrži SPI 1,5 bar.

No když mě praskl ten rozvoďák a setkalo se to, tak potom jsem dělal opravu dalších věcí - práhy, blatníky, výměna nádrže a jiných věcí a taky jsem svařoval a a a narušil hadičky, hadičky přívodu benzínu jsem opravil ale?

A jinadš ten řemen rozvoďák se mění při 60 až 80 tisících km, já už to vím....!

Ještě bych potřeboval poradit - protože budu kupovat čerpadlo nové a holé BOSCH za 3.094,--Kč, tak nevím zda je někde regulační tlakový ventil, jako třeba u Fiata TIPA? Jestli to nemůže dělat on? Co reguluje tlak benzinu, vstřikovací jednotka nebo čerpadlo? Když vyndavám při nastartovaném motoru el. pojistku čerpadla a zase nandavám pojistku aby motor nechcíp tak jeden den to jede dobře.

Díky moc vendasnb.
TomasX

#18 Příspěvek od TomasX »

Kontroloval jsi napájení čerpadla přímo na přívodech??
Palivové čerpadlo má kostru někde u zadního světla a tam bývá problém.
Kontroloval jsi palivový filtr?
Odpoj benzínovou hadici od vstřikovače, zastrč ji do nějaké nádoby a na 1 minutu zapni čerpadlo. Potom změř množství benzínu.
Než dáš 3000,- se to vyplatí vyzkoušet.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DiGiCo »

Tak přesně tuhle závadu jsem před časem řešil u stejného auta. Ukázalo se, že je na vině potenciometr škrtící klapky, stačilo ho vyčistit a chování motoru se významně zlepšilo. Jak jsem zjistil, jedná se klasickou závadu u tohoto motoru.
A co se týká čerpadla - kupovat za tři tisíce nové čerpadlo do takového auta je podle mého názoru nesmysl. Doporučoval bych ho nejdřív řádně otestovat, jestli běží pravidelně a dodává potřebné množství paliva. Na vrakovišti se čerpadlo do Una neshání zrovna dobře, je to dost žádaný díl kvůli tomu, že velmi často odcházejí ložiska uvnitř čerpadla, které pak hučí a následně se může i "zaseknout"
bljet
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od bljet »

:P Radím : Sesrotovat a koupit jine auto.. Na vanoce snad muze dostat syn nejake lepsi.. Vse by bylo OK, kdyby se s tim nejezdilo kazdy den.. Kdyz se to necha tak 2-3 dny stat, tak to funguje.. Ale nevim, v cem je problem.. Snad bordel v nadrzi..
P.TAZZ

#21 Příspěvek od P.TAZZ »

No už vidim že DiGiCo to asi vyřešil,jelikož je to známá věc u vícero těhle starejch aut. Základ je jiskra a benále,jestli to tam jde tak se podivat na lambdu a poťák klapky,může bejt zanešenej nebo vydřenou dráhu a problem je na světě. :roll:
HonzaC

#22 Příspěvek od HonzaC »

Motory kolem 200 000 km mívají často vyběhanou klapku vzduchu. Ta takové závady způsobuje, nebo snímač jejího naklopení, često to ani nezkušený technik s diagnostikou nepozná. Také bych nechal prověřit lambda sondu, alespoň konektor na ni zkontroluješ snadno sám.
rezis

#23 Příspěvek od rezis »

Nevím jak u una ale u Punta je primo na vstrikovaci jednotce tlakový ventil s membranou a pruzinou. Cerpadlo tlaci porad a ta membrana to preposti zpet do nadrze (udrzuje tlak) Tam jak se vychodi ta sedla tak to dela neuveritelne nesmysly.
Internet - metla lidstva
Dingo7

#24 Příspěvek od Dingo7 »

Sice trochu OT ale já to tipuju na svíčky - špatná tepelná hodnota. :P
msar

#25 Příspěvek od msar »

Mně na Puntu 1.1 cukání při rozjezdu způsobovala velká vůle na táhlu akcelerátoru. Stačilo seřídit.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“