LG21FU1RLX-ZV, chassis CW62B, vypíná do standby
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
LG21FU1RLX-ZV, chassis CW62B, vypíná do standby
Zkusil jsem odpojit jedním koncem diody z VN trafa pro napájení vertikálu D405 a D406, po zapnutí TV se ve středu obrazovky vytvořila vodorovná čára a TV se už nevypnul do standby. Pak jsem je opět zapájel, TV zapnul a měřil na nich napětí pro napájení vertikálu, naměřil jsem +15,5V a -15,5V, Tv samozřejmě vypnul po chvilce do standby.
Cín kolem vývodů IO vertikálu byl popraskaný, tak jsem jej pořádně zapájkoval. počítám, že asi bude IO nějaký narušený.
Rád bych poznal názor druhých na tuto poruchu, za každou radu všem předem děkuji.
fredis píše:Myslím si, že zbytečně experimentuješ! Napřed oprav ten zdroj aby držel těch 115V na žárovce. To bude asi všechno.
Jsi vedle, jak tá bedle! Toto nie je OVP... Test TV vyhodnotí chýbajúci signál a prepne do pohotostného režimu, čiže, aj plus B padne na menšiu úroveň. Úplne bežné zapojenie...
P.S. teraz som pozeral schému, ak sa hrial Q405, tak to je obvod podušky, čo by ale nemalo mať vplyv na odpojenie napájania vertikálu... Tak teraz neviem... Jedine Ti poradím: vyletuj cievku L402. Na odpojenie podušky by ochrana TV reagovať nemala, zobrazí sa Ti iba súdkovitý obraz....
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Pod VN trafem je označení chassis CW62B, ale stažené schémy neodpovídají v mnohém přesně zapojení.
- Přílohy
-
Obraz002 (2).jpg- Pohled ze strany součástek
- (68.9 KiB) Staženo 101 x
-
Obraz004 (2).jpg- Pohled okolo VN trafa strana plošných spojů
- (81.46 KiB) Staženo 113 x
-
Obraz003 (2).jpg- Celé chassis
- (102.5 KiB) Staženo 146 x
-
Obraz000.jpg- Označení chassis pod VN trafem
- (46.42 KiB) Staženo 102 x
Vyhľadané podľa modelu, nie podľa chassis.
Pozdravuje Vás Martin
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
Obraz000 (2).jpg- (60.79 KiB) Staženo 104 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Procházel jsem součástku za součástkou, měřil až mě napadlo na zkoušku vypájet paměť IC02-ATMEL742/24C16A. Po zapnutí TV zůstala žárovka svítit, napětí všechna souhlasila se schémou, TV se nepřepla do stb. Odpojil jsem žárovku, napojil ŘKS a zapnul TV, na stínítku se objevil zmenšený rastr nahoře a dole a po bocích zúžený a poduškovitě prohnutý ) (.
Nyní mám dotaz, zda bude stačit osadit čistou paměť nebo s náplní.