Je toto mazivo vhodné pro videomechaniky?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

Je toto mazivo vhodné pro videomechaniky?

#1 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Chtěl bych se zeptat jestli je toto plastické mazivo vhodné pro mazání kluzných ploch a plastových převodu ve videopřehrávačích. Jestli nemá nějaké nevhodné vlastnosti. Pár videí už jsem s tím namazal a zatím bez problémů. Ale přece jenom se raději ptám :) http://maziva.heureka.sk/mogul-g3/specifikace/#section
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Myslím,že to nie je vhodné na mazanie plastových častí,lebo to obsahuje grafit (či nedôjde k rýchlejšiemu opotrebeniu plastových súkolesí).Ale je to len moja úvaha. :nevim:
Pozdravujem Vás, Miro.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

No grafit je jedním z nejstarších mazadel , jenom potvora špiní . Zde jde spíš hlavně o tu masu , která mazací tuk tvoří . Doma už , po zkušenostech ze Semtína , používám na všechny šroubové spoje a styčné plochy potrubí , ucpávky čerpadel atd. grafitovou vazelínu . Autogen nevlastním . :D
RomanoREPAIRS

#4 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

A co třeba červená vazelína? Ta by šla užít? Nějakou sem doma našel, Konzistencí se mi jeví lépe jak to grafitové mazivo. To grafitové mazivo časem staní vyloučilo v kelímku trochu nějakého oleje. Kdežto ta vazelína stále zůstáva ve stejné máslovité konzistenci. Jinak vím že existují speciální mazací tuky na plastové převody a uložení ale proč investovat, když mám něco doma :)
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

RomanoREPAIRS píše:A co třeba červená vazelína? Ta by šla užít? Nějakou sem doma našel, Konzistencí se mi jeví lépe jak to grafitové mazivo.

Určite lepšie ako grafit.
Pozdravujem Vás, Miro.
lopez

#6 Příspěvek od lopez »

Ako mazat to maze.Len ak to niekto iny bude opravovat? - tak Vam podakuje.
Ked uz nechcete nic "specialne"?- tak Silikonova vazelina sa da lahko zohnat a stoji par korun.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “