Přepětí na portu rozbočovače

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Přepětí na portu rozbočovače

#1 Příspěvek od jjilek »

Na NB HP Compaq nx6110 jsem dotal tuhle hlášku:
Přepětí na portu rozbočovače.
Zařízení USB překročilo limity napájení příslušného portu.

Mám připojenu USB myš, pracuje bez problémů. Když ale připojím flešku, tak se najde ale poté v průzkumníku už není (nenainstaluje se). Když z USB odpojím všechno, je tam hláška taky.
Jinak NB pracuje normálně bez jakýchkoliv jiných problémů.
Poradí někdo, co s tím?
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

to je vlastnost toho cipsetu... a mozny zaciatok jeho konca? jeden tento notes sme predavali na diely-studenak pod cipsetom...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Děkuji za "radostnou" zprávu.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

prve to hadzalo spravy o prepeti a skoncilo to tym ze to prestalo bootovat alebo sa to znezdajky kuslo... siel na aukro na diely...
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Já mám zase zkušenost se stolním PC (deska Intel), že se objevovala hláška o přepětí ve chvíli kdy jsem při výrobě nějakého datového kabeli pro IPhone zkratoval plus na zem.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Jižní můstek - tady stačí reflow
Internet - metla lidstva
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

Protože mi nezáleželo na spolehlivosti, tak s pomocí P32 v XP vypnuty hlášky a NB jede bez problémů.
skodm

#8 Příspěvek od skodm »

jjilek píše:Protože mi nezáleželo na spolehlivosti, tak s pomocí P32 v XP vypnuty hlášky a NB jede bez problémů.

Zlobí mě úplně stejná hláška :( Co je to P32? Jak se ty hlášky vypínají? Díky předem za odpověď.
serviceman

#9 Příspěvek od serviceman »

Z podobného soudku: Periodicky se mi odpojoval a připojoval USB externí disk, který na jiných počítačích chodil v pohodě. (To je mimochodem dost častá stížnost, viz. Google). Kupodivu to přestalo po výměně zdroje, který po čase vyhořel. Asi už byl "nějak" na odchodu (napětí, zvlnění?). Všechno ostatní fachalo až do toho vyhoření.
breta1

#10 Příspěvek od breta1 »

Nějak nechápu, proč tvůrce hlášky zvolil termín "přepětí", když o zvýšené napětí nejde, proč nezvolil byť třeba pitomé slovo "podpětí" nebo přetížení
serviceman

#11 Příspěvek od serviceman »

"Překladatel" někdy překládá slovo bez znalosti souvislostí a pak jsou z toho perly.
skodm

#12 Příspěvek od skodm »

Věděl by někdo, co je to ten P32, kde se ty hlášky vypínají? Díky předem za odpověď k tématu.
serviceman

#13 Příspěvek od serviceman »

V XP-antispy http://xp-antispy.org/en/download/ lze v sekci Služby zakázat "Službu hlášení o chybách".
skodm

#14 Příspěvek od skodm »

serviceman píše:V XP-antispy http://xp-antispy.org/en/download/ lze v sekci Služby zakázat "Službu hlášení o chybách".

Díky za příspěvek - vyzkoušeno, bohužel nepomůže, hlášky vyskakují dál. Jediné co pomohlo, zakázat ten USB port v Ovládacích panelech. :?
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od drabek06 »

Jde to přepájet i doma horkovzduškou. Asi před měsícem a kousek jsem to dělal u tohohle booku a až napotřetí se mě to povedlo že funguje vše jak má. Nejdřív jsem ten IO horkovzduškou odpájel, pak pomocí fluxu a odsávací punčošky odsál cín jak ze samotnýho IO, tak i z DPS. Pak jsem na hrotu pájky vytvořil větší bakuli cínu, která se mě táhla za hrotem páječky a s pomocí fluxu jsem jezdil po pájecích ploškách IO než se na každý tý plošce udělala kulička cínu. Touhle metodou se dá dosáhnout toho, že na každý plošce ulpí stejný množství cínu. Potom jsem IO a plošky na DPS důkladně očistil a poté nanesl na plošky na DPS flux a posadil do něj IO. Poté jsem předehřál horkovzduškou spodní stranu DPS a pak jsem funěl zvrchu na samotnej IO a jeho okolí a čekal než se připájí. Touhle metodou se mě podařilo notebook zachránit od popelnice. Po prním pokusu přepájení notebook ani nenaběhl, podruhý naběhl, alen neviděl HDD a mechniku a napotřetí vše běží jak má . . . :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“