Whirpool AWT2284/1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DELONG

Whirpool AWT2284/1

#1 Příspěvek od DELONG »

Zdravim priatelia a prajem zaroven vsetko dobre do Noveho roka.Potreboval by som poradit s prackou Whirpool AWT2284/1.Nejako spatne perie.Mozna pricina asi v programatore. :roll: Ale je tam aj taka skrinka je to asi na regulaciu otaciek motora alebo aj na nastavenie teploty vody.Plosnak a zopar suciastok.Nemate niekto skusenosti s touto prackou?Pomohla by aj schema zapojenia.Zatial moc krat diki.
miroja

Re: Whirpool AWT2284/1

#2 Příspěvek od miroja »

DELONG píše:...Nejako spatne perie...

Co to znamena?
DELONG

Whirpool AWT2284/1

#3 Příspěvek od DELONG »

Asi nezohreje vodu ale po preskumani vsetkych skutocnosti som prisiel na to ze je spatny termostat .Programator bezi dalej a voda je len mierne ohriata skusal som to s nastavenym programom rychle pranie a nastavenej teplote 40stupnov C.Voda bola len mierne ohriata.Mohol by to byt termostat?Ako sa vybera s toho vyhrievacieho telesa? neviete niekto poradit?Prikladam aj foto ale len s mobilu sorry.Naco sluzi ta biela krabicka s elektronikou?Neviete niekto , nech mam v tom trocha jasno.
Přílohy
DSC05379.JPG
Na co to sluzi?
(64.66 KiB) Staženo 186 x
DSC05380.JPG
Ako sa da vybrat termostat_
(67.52 KiB) Staženo 180 x
miroja

Re: Whirpool AWT2284/1

#4 Příspěvek od miroja »

DELONG píše:Asi nezohreje vodu ale po preskumani vsetkych skutocnosti som prisiel na to ze je spatny termostat .

Zober teplomer a ked pracka vypne ohrev (to zistis lahko) zmeraj teplotu vody v pravke a vies na com si. Tento model pracky detailne nepoznam, ale na druhom obrazku skor vidiet ohrievacie teleso nez termostat, no mozno sa mylim.
Termostat mozes odkusat celkom lahko. Vyber ho z pracky, ponor ho do hrnca s vodou a teplomerom a zohrievaj to. Potom Ti staci bzuciak alebo ohmeter aby si si overil, pri akej tepolote termostat vypina.
S tou skrinkou Ti bohuzial neporadim...
DELONG

Whirpool AWT2284/1

#5 Příspěvek od DELONG »

V strede vyhrievacieho telesa je cidlo termostatu (ta zlta buzirka v strede druhy obrazok).Ten prvy obrazok je skrinka v nej je plosnak sluzi na regulaciu otacok bubna uz som ho rozpitval a preskumal.Nic tazke.To s tou teplotou som skusal termostat je isto v tahu.Len som chcel vediet ci program bezi dalej aj ked voda je studena, alebo ci program caka na povel z termostatu ze voda je dostatocne zohriata a potom az spusti beh programu.Mne to vychadza tak ze programator si kludne bezi dalej aj ked voda je zohriata iba na 28 C a termostat je nastaveny na 40C.Na starej tatramatke sa my vidi ze bola aj kontrolka vyhrievania topneho telesa a na tejto drahej pracke nie je ani to.Tak ze majitel ani nevie ci topne teleso je funkcne a zisti to iba tak ked da ruku do vody.A ze vraj FUZZY LOGIC no ma to logiku?Inac MIROJA dik za komentar
miroja

#6 Příspěvek od miroja »

Stare poctive Tatramatky naozaj cakali s posuvom programatora az pokial sa voda nezohriala, no teraz to uz bezne niektori vyrobcovia ignoruju. Priznam sa, ze ma to dost neprijemne prekvapilo ked som to zistil.
Hold, nie vsetko co bolo za socializmu bolo zle. U mna este stale zije TAMAT800, ktora mala okrem ineho aj plynuly rozbeh bubna pri odstredovani a s malou opravou funguje doteraz.
DELONG

#7 Příspěvek od DELONG »

No ja suhlasim stebou.Dnes co vyrobia ma zivotnost 2 roky a potom si donuteny kupit zas nieco nove lebo sa to neoplati dat ani do opravy.Ja mam DAEWOO Z bublinkovu pracku nevyhrieva sice vodu (aspon usporim) :lol: ale zato perie bez poruchy uz dakych 10rokov a ma digitalny display aj programator nic mechanicke a kazdu zavadu pri prani signalizuje aj pipanim a zobrazenim na displey.Niekedy aj Korea vie daco vyrobit.Ale dnes ju uz nevyrabaju, bohatnu radsej na autach.
tatramacek

#9 Příspěvek od tatramacek »

Mám doma Whirlpool AWT 2284/800
Ta bílá krabička je dosti důležitá věc. Je to řídící jednotka otáček elektromotoru sloužící k udržení otáček motoru při praní a při odstřeďování. Jinak. Pokud by jsi chtěl vytáhnout tu sondu termostatu tak musíš lehce povolt matici topení a teprve potom ta sonda půjde vydělat. Ale pozor. Musí se vypustit voda. Já osobně bych to ale neviděl na vadný termostat ale na to čidlo - na tu černou krabičku - umístěnou vedle topení - je to čidlo z pevně nastavenou teplotou pro předepírku
kukinko

#10 Příspěvek od kukinko »

Zdravim,

ja mam zas problem, ze pracka nezmyka, stale ked sa otocny prepinac dostane do polohy kedy ma zmykat, tak sa normalne vypne, nepocut ani ze sa toci motorcek prepinaca, ale ked rucne pootocim prepinac dalej, tak pokracuje v programe ... bude vadny prepinac?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“