Gramo Tesla NC 470 / NAD 5120 /
Moderátor: Moderátoři
PCman píše:jirkaz64 píše:PCman píše:Mám taky tento gramec a chybí mi na něm ta pacička kterou se zajistí přenoska ve stojánku můžete mi někdo poslat nějaké fotky té západky zkusil bych si ji vyrobit ale nevím jak přesně vypadá a jak byla uchycena.
cpu.takt@seznam.cz díky
Nevím co myslíš pacičkou, já mám trubkové raménko zajištěné v těsném plastovém lůžku a na přenosce je jen odklopný plastikový kryt jehly(u VM2102) ve tvaru u.
Takže to ramínko není zajištěné západkou aby třeba při přenosu nespadlo z toho lůžka?To moje teda moc těsné není.
Nic tam není, fotku můžu poslat
Hill píše:Tenhle gramec má dvojitou izolaci a obvody motoru nemají společnou zem se signálovou. Takže zemní smyčky ne. Tu chybu máš někde v připojení přenosky.
Co hlava, to jiný názor, ale i ten receiver a ostatní má dvojitou izolaci a přesto se ten vf nebo nf brum naindukuval do signálové cesty. A přišel jsem na to podobně, vytáhnout síťovou šnůru nebo přerušit sťínění na koaxiálu.Vyřešil to filr resp.vf oddělovací trafo.
Sendyx prostě přišel na to, žes nenašel, či ani nehledal.
k vyvedení signálu z přenosky. Proto vyšší třídy stroje např. Litovel NC-450
měly dost krátký stíněný signálový kablík cca 0.5m a zapojen napevno až k přenosce-bez mezičlánků, spojů, konektorů apod. Starší NC-420 měl sice přípoj přes konektor, zde (občas) pomohlo uzemnění kovové části (plechu) chassis na vodovod. Vložit (odstíněný) RIAA předzesík přímo do skříňky gramce - i to se dělalo, vychází pak zesílený a kmitočtově upravený signál cca 300mV, méně náchylný na brum než 2.5mV z MM přenosky. No a ten se pak napíchne do vstupu AUX nebo CD - to je jedno. Již ne do PHONO!
Napájet se dá DC nápětím ze zesáku výkonu, po volných propoj.kablících signálové šňůry. Odběr je minimální, cca 4mA / 12-24V - podle typu (zapojení), zdroj to hravě utáhne.
PCman píše:A to jsi sehnal kde?? mám problém s tím seřizovacím šroubem který je ponořen do toho oleje, šroub zatuhnul a jak jsem zabral šroubováčkem tak jsem rozštípnul ten konec kam se dává šroubovák a zůstala mi tam jen jedna polovina.Pokud jsi sehnal tu nádobku z olejem a i ten šroub tak bych od tebe odkoupil ten starý šroub.Nebo napiš kde bych to sehnal.
Pan Zatloukal,Palackého 856, Litovel, tel. 585 342 256
Re: NC 470
otter píše:Myslíš, že by vědel poradit i s "čudlíkem", který ovládá zdvih přenosky a spuštění motorku? Prskla mi ta vnější plastová tyčka s otočným ovládačem. Nebo kdo víte, kde ji sehnat, prosím...
Zkus to, snad jo. Telefon tu je.