Sluchátka s max. útlumem zvuku směrem ven, jaká?
Moderátor: Moderátoři
Vzpomel jsem si ze nekde mam sluchtaka Tesla S2. Patri sice do tezke vahove kategorie ale utlum zvuku ven byl dostatecny. Mozna by se hodilo pouzit lehci kabel. Treba u notasu kdyz si predstavim redukci a v ni 6.3 jack, tak me jima des. A i kdyz bych misto toho pouzil redukci na kabelu, stejne to neni ono.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
S tím útlumem máš pravdu,jsou uzavřená,takže neruší a okolní zvuky taky dobře tlumí.Basů mají tak akorát,někde v diskuzích se píše,že málo basují.Ale potřebují rozehrát.První moment po připojení nových na pc a porovnání s PX100 jsem byl rozhodnut je vrátit.Ale lhůta na vrácení byla 14 dní,tak jsem je zapojil na mp trojku a nechal běžet na téměř plnou hlasitost 4 dny.Zdálo se,že deklarovaná citlivost nepasuje,aby to trochu hrálo,muselo to být téměř naplno.Po čtyřech dnech hraní pod dekou jsem je hodil na uši a nevěřil,hlasitost stačí na polovinu,basy jsou pevné,výšky neagresívní.Dají se poslouchat i několik hodin v kuse.PX100 jsem odložil odpočívat do šuplíku.To jsem prosím skeptik na rozehrávání elektroniky.
robo píše:Jenze tyto sluchatka jsou vhodna na ven. Tam je mi fuk co na to okoli, v hlucne tramvaji.
Vždycky když jedu MHD a vyskytuje se tam nějaké individuum, co má vyhulené sluchátka naplno a neuvědomuje si obsah pojmu "obtěžování okolí", tak si pomyslím něco o 🤐. Občasně si také něco nejen pomyslím, ale rovnou dotyčnému něco milého lidského povím. Ten z toho má obvykle velkou radost, ale pro mou prostorovou výraznost si jí netroufne dávat příliš najevo. Jednoho obzvláště se radujícího jedince jsem jednou i vystoupil (protože si chtěl hrát na strkanou). Nepatříš doufám do té kategorie o které tu mluvím že ne?
robo píše:A mam rad basy, takova slapka u bubnu na koss sporta pro co vlastnim, neni k zahozeni. Jenze tyto sluchatka jsou vhodna na ven.
Uzavřená sluchátka jsou vždy problém, právě kvůli té uzavřenosti. Zvuk se tluče a ztrácí prostor. Jedny z mála, které se s tím dokázaly vyrovnat a znějí jako otevřená, jsou Shure SRH 840.
Cena vysoká (3.800), ale v poměru k jejich kvalitě je cena neuvěřitelně nízká. Doporučuju si je někde vyzkoušet. Nejsou nejlehčí, ale zvuk je úžasný i při delším poslouchání. Více nebudu vychvalovat, audiofilštinou nemluvím.
Samozřejmě další problém uzavřených sluchátek, tj. pocení uší, zůstává.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
A tuhle hovadinu jsi vyčetl kde?Bezny píše:Samozřejmě další problém uzavřených sluchátek, tj. pocení uší, zůstává.
Co se tyce naopak pronikani ruchu z vnejsku, tam je to jeste lepsi, prakticky neni nikoho slyset pokud hraje i slaby signal, bez signalu se to jeste relativne da. Hrajou dosti od podlahy ale vyrovnane az k vyssim frekvencim, zvuk je mirne 'temny' jak se rika ale neni zastreny ani unavujici (hlavne na vyskach), pritom detaily nechybi. Nejake ruske forum je i merilo a charka vysla skutecne az prekvapive rovna do docela vysoke frekvence a i tam je jen mirny hup, jen impedance je 250 Ohm takze sice z mp3 se vybudit daji, ale kdyz se nakrmi sluchatkovym zesilovacem je to *zcela* o necem jinem.
Noseni je trochu narocnejsi, jsou to studiovky s mirne vetsim pritlakem na hlavu, zato vysledek tomu odpovida. Jako bonus je jejich skoro totalni neznicitelnost, cemuz odpovida i ten SS design (nekde jsem cetl ze to skutecne vychazi z nejakeho valecneho modelu designem, nemci..
Na headfi jsou docela zname, ale kolik je trebas tech DT150 v CR/SR tezko rict, nejspis moc ne. Prime srovnani by napovedelo vice, ale narozdil od legend co jsi zminil se zda ze tady ta zkusenost asi chybi.
PS: Jo, to je ta charka
PS2: Co se usi tyce, mam je hadam prumerne co se velikosti tyce, ale ta sluchatka je 'obkroci' a jak jsou navic i dost hluboka, tak usni boltce jsou defacto nestlacene a volne v prostoru, alespon pocitove, ona jsou fakt velka.
AmarokCZ píše:A tuhle hovadinu jsi vyčetl kde?Bezny píše:Samozřejmě další problém uzavřených sluchátek, tj. pocení uší, zůstává.
Nevím kde toto "vyčetl" dotyčný, ale já to vyčetl z vlastní zkušenosti jelikož jsem míval stejný problém. Zkoušel jsem různá sluchátka (a opravdu to nebyly nějaké z tržnice za 2 kila), ale víceméně vždy se stejným výsledkem. Sundání sluchátek tedy byla vždy velká úleva. Taková že mi za to ten poslech nestál a počkal jsem si raději až si budu moci hudbu poslechnout na normálních bednách. Dnes už sluchátka naštěstí nemusím řešit vůbec a mám leta pokoj. Odkud si vyčetl ty že tento problém neexistuje?
Asi by byla idealni impedance okolo 30 ohmu, a citlivost cim vic, tim lepe. A jak jsem psal nejake ty basy ve zvuku nejsou k zahozeni. zatim jsem nic nekoupil, dam tomu cas. Pak si vyberu neco z toho co mi tady poradite. Ale bude to tezky vybrat. Kazdy mame jinou predstavu o zabarveni zvuku. U me navic s nutnosti max. utlumu smerem ven.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Já ale reagoval na to, že problém je stejný u všech circumaurálních (tzn. velkých) sluchátek, protože prostor mezi měničem a hlavou je vždy "hermeticky" uzavřen. Tudíž to není problém uzavřených sluchátek, ale všech sluchátek (mimo AKG K1000 apod.) a to zejména s koženkovým polstrováním.Thales píše:Odkud si vyčetl ty že tento problém neexistuje?
robo: útlum směrem ven opravdu nemusíš moc řešit. Drtivá většina uzavřených sluchátek má útlum směrem ven hodně dobrý. Jelikož jsi z Brna, tak si ty HD449 nebo jiné běž poslechnout třeba do Gothicu, myslím že se ti zalíbí.