Sháním někoho na výrobu tlačítkového přepínače pro LED

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tenebrae

Sháním někoho na výrobu tlačítkového přepínače pro LED

#1 Příspěvek od Tenebrae »

Co potřebuji, mám 8 LEDek a jedno tlačítko, v zapnutém stavu svítí první LEDka, po stisknutí tlačítka první LEDka zhasně a rozsvítí se druhá, takto to pokračuje do osmé LEDky, následně po dalším stisknutí tlačítka se celý cyklus opakuje, tj. svítí první LEDka. Upřednostňuji naprogramování nějakého obvodu, 4017 nechci použít, mám tam problémy se zákmity a již to nechci řešit. Pokud by to bylo ještě možné, přidat k tomu možnost výběru LED v rozmězí 5-8. Připojení LED + tlačítka + napájení (12v) přes svorkovnici. Čím dříve tím lépe :-)

ještě můj mail: dobes99@email.cz

děkuji
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Stačí ošetřit ty zákmity - vznikají na tlačítku takže přeřadit MKO a jede to bez problémů.
Internet - metla lidstva
frpr666

#3 Příspěvek od frpr666 »

Jak to má být veliké a kolik peněz to má stát? Tuhle úlohu zvládne Arduino prodávané na Aukro za 300,-
Jestli to má řídit jen LEDky, tak je to OK. Jestli selhání systému ohrozí majetek nebo zdraví osob, budeš muset sáhnout po něčem speciálním. :D
Standa33

#4 Příspěvek od Standa33 »

Použít na takovou prkotinu Ardurino je zbytečné. ATmega8A-AU u GME mají za cca33Kč, případně PIC16F627 cca 56Kč.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

Na druhou stranu ti nic nebrání do té ATmegy zapsat Arduino bootloader, a destičku si navrhneš přímo pro aplikaci.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

Uvažoval bych jednoduše MKO MZK105. Pokud se dobře pamatuji (používal jsem jej už před 20lety) na zákmity ideální.
Tenebrae

#7 Příspěvek od Tenebrae »

Už se mi někdo ozval a již mám doma, vyřešeno, jinak děkuji za rady, až budu mít čas vyzkouším.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“