Řídící deska myčky AEG 60830 (vyřešeno)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mitomi

Řídící deska myčky AEG 60830 (vyřešeno)

#1 Příspěvek od Mitomi »

Sháním schéma anebo aspoň fotku řídící desky myčky AEG Favorit 60830W.
Spálil se mi rezistor R69 a díky tomu, že měl proužkové značení, tak po spálení nemůžu identifikovat jeho hodnotu. Byl bych moc vděčný.Děkuji
Přílohy
Deska AEG.jpg
(239.52 KiB) Staženo 197 x
Naposledy upravil(a) Mitomi dne 20 úno 2013, 00:29, celkem upraveno 1 x.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Aké má označenie ten programátor?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mitomi

#3 Příspěvek od Mitomi »

Je to řídící deska ve spodku myčky.
Na desce je pouze to co je vidět
Tak to co je na krabičce z plastu přepisuji:
AKO 546 448 - 02 433
Type EE 229
EHP ANC 1115945 01 IND 000
Pak je tam druhá nálepka
Varianten - Sachnummer:
111 141 112
To je vše co jsem tam našel.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Mitomi- vrstvový odpor neznámé hodnoty se dá s docela slušnou přesností zjistit tak, že oškrábeš lak a měříš přímo na vrstvě. Ono ten odpor skoro nikdy neshoří uprostřed, takže když změříš hodnotu od jednoho krajního vývodu po střed vrstvy, máš polovinu požadované hodnoty.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mitomi

#5 Příspěvek od Mitomi »

Tak děkuji za radu s odporem. Po sloupání vyhřáté vrstvy se to rozpadlo na x kousků ale asi ve třetině byl měřitelný odpor kolem 28 ohmů. Tím že jsem znal hodnotu prvního proužku -hnědý- jsem usoudil že by to mohl být odpor kolem 100ohmů. Koupil jsem, napájel a deska funguje. Předtím jsem samozřejmě měnil integrovaný obvod TNY 235G. Tak zatím děkuji za radu i když myčka stále stávkuje. Pravděpodobně je špatný napouštěcí ventil v přívodní hadici stále hlásí chybu ,30 a po několika zapnutí a vypnutí , 10. Prostě neteče do ní voda. Labyrint je vyčištěný. Po nalití vody do myčky funguje i čerpadlo. Na konektorech k ovládání napouštěcího ventilu žádná měřitelná hodnota. Myčka má 9 let, tak nevím jestli je to rentabilní.
Sháním momentálně hadici s napouštěcím ventilem. Plovák na dně myčky jsem kontroloval je rozepnutý.Nic mě už nenapadá jen ta hadice která mimochodem nejde nikde sehnat :D
Mitomi

#6 Příspěvek od Mitomi »

Vyřešeno - opraveno, vše šlape jak má - aspoň tedy zatím. Kamarád mi sehnal tu hadici s elektroventilem. Zlatý chlapec . Tomu moc děkuji.
:aplause: :aplause: :aplause:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“