Atmega328P-PU problem

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bonatius

Atmega328P-PU problem

#1 Příspěvek od bonatius »

Ahojte,

potreboval by som poradit. Mam procesor Atmega328P-PU a pomocou dosky Aruino Duemilanove som sa pokusal do nej nahrat kod.
Prvy raz to zbehlo a fungovalo. Potom som potreboval urobit nejake zmeny v kode a nahrat ho do procesora.
Po uploude kodu v programe Ardiono IDE mi program vypisal tuto hlasku:

avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000
0x0c != 0xff
avrdude: verification error; content mismatch

a program nejde, lepsie povedane nic sa nedeje.

Vedeli by ste mi, prosim, pomoct, da sa procesor nejako opravit, alebo je uz odpaleny?

Dakujem.
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Panda38 »

To bude možná jen problém s pojistkami (chybně nastavený zdroj hodin) nebo zámky (uzamknutý program a tedy nečitelný k verifikaci). Prvý krok by mělo být, jestli se programátor k procesoru je schopný připojit a synchronizovat startovací sekvenci. Pokud ne, byly by špatně pojistky a možná bude nutné ho smazat v jiném programátoru (jestli se dá vyjmout). Pokud ano, zjistit jestli jdou načíst pojistky, příp. zda jde procesor smazat. V tom případě by to mohlo být jen nechtěným uzamknutím.

Nebo možná jen nejede napájení.
bonatius

#3 Příspěvek od bonatius »

Panda38 píše:To bude možná jen problém s pojistkami (chybně nastavený zdroj hodin) nebo zámky (uzamknutý program a tedy nečitelný k verifikaci). Prvý krok by mělo být, jestli se programátor k procesoru je schopný připojit a synchronizovat startovací sekvenci. Pokud ne, byly by špatně pojistky a možná bude nutné ho smazat v jiném programátoru (jestli se dá vyjmout). Pokud ano, zjistit jestli jdou načíst pojistky, příp. zda jde procesor smazat. V tom případě by to mohlo být jen nechtěným uzamknutím.

Nebo možná jen nejede napájení.

a da sa to nejako opravit a programe Arduino IDE?
este ma napadlo skusit odznovu nahrat bootloader a potom program.
silas15

#4 Příspěvek od silas15 »

já se s podobnou hláškou setkal, když jsem nahrával boot loader přes Arduino as ISP do jinýho čipu. Můj problém byl ve špatně zapojeném krystalu. Pokud by jsi měl problém s tím, že by ti krystal odešel, zkus to zapojit na nepájivém poli.
http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard
Položka Uploading Using an Arduino Board.
Bootloader asi bez jiného Arduina nebo programátoru nezapíšeš. Já si pro jistotu koupil ještě ATmega 168P-PU a nahrál booloader tam, kdyby se mi stalo něco podobného co tobě.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“