Kdysi dávno jsem byl na předváděčce jedné drahé firmy s chemií. Furt tam lítal pěnový flux, stěr fluxu, vrstva fluxu... až se jeden zásobovač optal "co je to ten flux ?". Pán se zamyslel a pravil "To je taková chemická přísada, aby se dobře pájelo". Kdosi se ozval "Není to tavidlo ?" A pán pravil památečnou větu "no vlastně je, ale dražší"
Technika pájení SOIC 14, SOIC 20 a QFP 80 integráčů
Moderátor: Moderátoři
Kdysi dávno jsem byl na předváděčce jedné drahé firmy s chemií. Furt tam lítal pěnový flux, stěr fluxu, vrstva fluxu... až se jeden zásobovač optal "co je to ten flux ?". Pán se zamyslel a pravil "To je taková chemická přísada, aby se dobře pájelo". Kdosi se ozval "Není to tavidlo ?" A pán pravil památečnou větu "no vlastně je, ale dražší"
ZdenekHQ píše:Hlavně to chce dutej hrot - k běžným mikropájkám takřka nesehnatelnej.
Dá se koupit v GME dutý hrot pro tuhle běžnou páječku? Používám ji doma. http://www.gme.cz/nahradni-dily-pro-paj ... -p730-385/
Nejspíš ho ale nemají. http://www.gme.cz/hroty-pro-pajecky-a-odsavacky/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
V případě zájmu pošlu kódy a vsadím se, že stejně nakonec nebudou.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky to může nahradit měděná trubička kolem 2mm vnějšího průměru naražená na klasickej pájecí hroj a seříznutá pod úhlem cca 45°, ale to beru až jako poslední možnost.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak dutý by tak nebyl problém, mám přístup k soustruhu, tam by se to dalo zvládnout. Předpokládám, že hloubka není nijak velká, dutina má sloužit jen jako zásobárna cínu ne?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:Jmyslím, že to dutý ani není nutný, na zapájení jedné strany se na tu plošku vleze cínu dostatek.
Znáš to přísloví, že myslet znamená h.... vědět. Já jsem to v ruce měl a ta dutina je nutná.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Dutý hroty se prodávají celkem levně jako náhradní díly pro různý odsávačky, ale nevím, jak to bude s přilnavostí cínu, tam o ni nejspíš nejde.