pájecí stanice
Moderátor: Moderátoři
pájecí stanice
Já si před asi osmi roky koupil Diametral (tenkrát ještě snad ani nebylo Aukro), dal jsem za ni přes 3000kč, spokojený moc nejsem (pravda v práci pájím s JBC, dřív Weller, ještě dřív Metcal).
Ale za ty prachy bych to asi zkusil
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Beztak v tom není nic jiného než TRIAK a regulace, můžeš koupit jen pájecí pero a dobastlit triakovou regulaci, určitě výsledek (bastl) nebude horší než to co je ve vnitř, triak v TO220, bez chladiče, jen tak zapájený a ohnutý aby se tam vešel..
Kup si ERS50 ať už starší Tesla nebo tu novější, co je ještě dnes nabízí...
Mám dvě a obě pájí dobře, já sice pár hrotů taky odgrádloval, a to tím, že když nechtěl tát cín tak jsem občas na to trošku přitlačil a po roce jsem si všiml že už to není hrot ale kopito. Naposledy jsem u jedné zničil pájecí pero, protože jsem párkrát pájel na maximální teploty a nešel pak ten hrot sundat (vyměnit) jak jsem pak za to zatáhnul kombinačkama celé se to rozsypalo, protože to bylo vykřehlý (jednou jsem to zapomněl a nechal běžet na těch 400C asi půl dne)
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Já si před asi osmi roky koupil Diametral (tenkrát ještě snad ani nebylo Aukro), dal jsem za ni přes 3000kč, spokojený moc nejsem (...)
Diametral není špatný, elektronika regulace určitě vydrží dlouho, ale...
http://www.diametral.cz/mikropajecky/mi ... -450c.html
Proč má jenom mizerných 35 Wattů??
Mikropáječka SBL 530.1 A je určena pro profesionální pájení plošných i jiných spojů.
Při profesionálním pájení se používá aspoň 50W, ale spíše 80W.
- scorpions-cz
už to tu bylo mockrát, ERS50. Nevím proč, ale ta je snad nezničitelná. Je ale na trochu větší součástky, na ty extra malé mám Wellera. Plus pistolovku Kyjovana. Náhodou, nevíte někdo, kde by se dal sehnat bakelitový kryt? Je to ta hranatá, byla jako novinka po těch kulatých. Dostal jsem jí k Vánocům od táty, bylo mi patnáct ( teď atakuji důchod ) a pořád perfektně funguje. Navíc k ní mám přirozeně vztah.
Díky za přečtení.
Z HMP Pavel
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
.