Málo místa na disku
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Málo místa na disku
Podotýkám, že disk C je tvořen partišnou o velikosti 10 GB. Na tomto prostoru jsem měl původně kromě systému všechny programy a dokumenty, kromě filmů, fotek a hudby. Postupně místa ubývalo, aniž by přibývalo nahraných dat. V současnosti už nemůžu mít na disku žádná vlastní data, protože se tam nevejdou. Největší program je Open office, jinak samé drobné aplikace, a všechno místo jinak zabírá systém, se stránkovým souborem viditelně asi 6 GB.... Místa ubývalo hlavně s instalováním aktualizací Win, ale teď se nic neinstalovalo.
Jinak pokud je rozpor mezi požadavky WinXP a tím, co ukáže TC, tak bych začal být ostražitý, mám zkušenost že to může taky oznamovat konec HDD..
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Já osobně používám místo zbytečných softváre raději kombinaci Shift+Del. Asi i proto funguji pořád na 2GHz Celeronu s 512 MB SDRAM na 133MHz. Brzy bude tomuto počítadlu 10 let...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tyhle programy dokážou vyčistit disk mnohem důkladněji, BleachBit je pořádnější, zatímco CCleaner umí pucovat mimo jiný i registry. Jednou nastavíš (co se kde má čistit) a pak to můžeš používat až do zblbnutí.
U BleachBitu můžeš navíc psát vlastní filtry (v jazyku na bázi XML).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jo, kéž by tolik známých věcí bylo i pro smartphony, tam je dnes (podle mých zkušeností) spousta problémů způsobena jen tím, že tam podobný bordel umí taky zůstat...
MetalGod píše:Ten toho zrovna moc nevyčistí. Kdyby byl tak dobrej, tak se nikdo nebude srát s praním BB a CC.
To je spíše o uživatelích. K vyčištění harddisku jsem nikdy nic extra nepotřeboval. Nebavím se o bordelu v registrech, smazaných souborech bez odinstalace atd. V tom systémovém programu vidíš naprosto vše, kde je zbytečně zabráno místo. Stačí si to nalistovat a označit ke smazání.
Pro odborníka jsou samozřejmě jiné možnosti.